Annonce
GOG

Cheftræner om GOG-nedturen: Mit ansvar

Cheftræner Nicolej Krickau står i sin første store krise med GOG-holdet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
GOG-cheftræner Nicolej Krickau påtager sig ansvaret for holdets nedtur. - Jeg valgte GOG for at få større ansvar og pres, og jeg vil stå forrest i vinden for at hjælpe drengene, fastslår Krickau.

Håndbold: Nicolej Krickau, der kom til GOG som cheftræner i sommeren 2017 fra Skanderborg Håndbold, står midt i sin første store krise med ligaholdet i den ambitiøse ligaklub på Sydfyn.

Sekunder fra DM-guld - det endte dog med bronze - og ligaens bedste forsvar gjorde sæsonen 2018/19 mere end godkendt.

Men i den igangværende sæson har de gulblusede fra Sydfyn slingret mere derudad, og i et presset efterårsprogram med både ligaens grundspil og deltagelse i Champions League har GOG ramt muren - specielt med en frygtelig anden halvleg hos Medvedi i Rusland i søndags, som fynboerne tabte 10-21, og med en decideret pinlig indsats i onsdag aftens ligakamp mod TTH i Holstebro, som GOG tabte med 23-33.

- Specielt de seneste 80 kamp-minutter er så langt fra det, et GOG-hold skal levere, som det kan være. Og det er mit ansvar som leder. Jeg har ikke fået løst den opgave godt nok. Jeg har ikke evnet at finde formlen til at få det her hold til at levere på et niveau, som et GOG-hold skal kunne, siger Nicolej Krickau.

På spørgsmålet, om han stadig har lyst til at stå i spidsen for GOG, lyder svaret fra Krickau:

- Jeg kom til GOG for at få større ansvar og for at få det pres, som følger med. Og selvom det aktuelt ikke er nogen rar situation for hverken holdet eller mig, så er jeg klar til at stå forrest i vinden for at hjælpe drengene.

Annonce

- Vi er udfordret

GOG havde markante målsætninger før starten på den nye sæson med top-fire i ligaen, pokalslutspillet Final 4 og avancement fra gruppespillet i Champions League.

Virkeligheden lige nu ser imidlertid ganske anderledes ud. GOG er placeret som nummer otte i ligaens grundspil, til december venter en grum kvartfinale i Aalborg om at komme til forårets pokal-Final 4 i Herning, og på lørdag kan det meget vel være slut i Champions League, når de gule skal møde stærke Wisla Plock i det polske.

- Lige nu er vi bare ikke gode nok til at forholde os til målsætningen. Vi må tage kamp for kamp. Vi er udfordret lige nu - uanset om det er Wisla Plock i Champions League eller Fredericia HK i ligaen, vi skal møde, konstaterer Nicolej Krickau.

På spørgsmålet, om målsætningerne er for høje i forhold til de kvaliteter, der reelt er i GOG-truppen, svarer Krickau:

- Jeg er tryg ved sammensætningen af truppen. Vi har bare i den grad behov for nogle sejre at bygge på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];