Annonce
Ugens Bedste

Chefredaktørens anbefalinger

For mig er sommerferien højtid for gode læseoplevelser.

Hvis du har det på samme måde, vil jeg henlede din opmærksomhed på en god og lang fortælling, der skiller sig ud fra ugens nyhedsproduktion på redaktionen:

Det er artiklen om den 62-årige psykiater Magnus Pedersen, der ulykkeligvis mistede livet ved et trafikulykke for godt en måned siden.

Med hjælp fra mennesker, der stod den afdøde nær, har Fyens Stiftstidendes garvede reporter Jesper Mads Eriksen på smukkeste vis beskrevet et levet liv for en videbegærlig og generøs mand, der satte sig tydelige spor undervejs i sine 62 år på denne jord.

Artiklen er længere end normen på Fyens Stiftstidende. Men ikke et ord for lang.

Læs den eller genlæs beretningen om Magnus Pedersen, der trodsede en barsk opvækst og gav andre tryghed. Selv om den udspringer af en tragisk ulykke, er det livsbekræftende læsning.

Skulle du mangle litteratur til terrassen eller stranden, vil jeg minde dig om, at et abonnement på Fyens Stiftstidende giver adgang til meget mere end det, du finder i avisen eller på fyens.dk.

Interesserer du dig for Danmarks historie, bør du se nærmere på rækken af bøger, vi tilbyder kvit og frit i Fyens Stiftstidendes fordelsklub.

Det 23. bind i serien med 100 bøger om Danmark er netop udkommet. Det handler om oliekrisen i 70’erne, og du kan både få historien som e-bog og lydbog.

”Oliekrisen” og de foregående 22 bind finder du på www.fyens.dk. Du downloader dem ved at klikke på fanen, der hedder fordele, og følger anvisningerne derfra.

God weekend og god læselyst.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce