Annonce
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Fra 1. december får du en god historie til ørerne hver dag

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen

Han har været med til 326 landskampe:

Hyggeonkel og massør for landsholdet gennem fire årtier. Mød Allan Poulsen her

Annonce

Kig ind i Odenses dyreste lejlighed

Allan Poulsen har rejst med de danske sportslandshold i årtier som massør. Nu er det snart slut. Foto: Nils Svalebøg

Har du godt med penge på lommen, kan du stadig få fingre i Fyns dyreste lejlighed, der er sat til salg for 20 millioner kroner. Se den her

Pårørende er dybt frustreret: Hvorfor skal min demente bror hives i retten tiltalt for vold, han ikke ved, han har begået?

Penthouselejligheden i toppen af det 17 etager høje TBT Tower. Foto: Michael Bager

Læs historien om en 72-årig mand, der blev dømt for overfald på plejehjems-ansat her

Flere års mareridt er slut: Nu køber staten familiens hus

Lena og Brian Goerke har været så påvirket af kommende jernbane, at han måtte sygemeldes. Banken sagde stop for penge til at færdigrenovere huset, der siden har været uden varme i flere rum. Nu er to års kamp vundet. Læs om sejren her

Podcasten Danmark: Jeg sagde klart nej til at Rubjerg Knude Fyr kunne flyttes

Brian og Lena Goerke har efter to års kamp vundet over staten, i sagen om opkøbet af deres hus få meter fra den kommende jernbane. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Lyt til murermesteren, der gjorde det umulige her

Kan en romkugle indtages med ørerne?

Det kan den faktisk. På onsdag i næste uge er Danmarks bedste romkugle - den rulles af en driftig bager i Nørre Aaby - nemlig omdrejningspunktet i den daglige podcast, der fra 1. december er en del af vores daglige tilbud til abonnenter på Fyens Stiftstidende. Redaktionens udsendte på Podcasten Danmark har besøgt bagermester Carsten Matthiesen, der har ramt en guldåre med sine romkugler. I podcasten fortæller han om at forfine et produkt og om, hvordan man undgår at blive vanvittig af at lave romkugle efter romkugle efter romkugle.

Historien om romkuglernes mester er blot en del af den vifte, der er forberedt til de kommende dage. Søndag er der klima på dagsordenen, når vores politiske redaktør Thomas Funding interviewer statsminister Mette Frederiksen. Og på tirsdag markerer vi, at det er 20 år siden, at en orkan blæste Danmark omkuld. DR's tidligere vejrvært Jesper Theilgaard er med til at genoplive decemberorkanen fra 1999. Der er kort sagt gode historier i vente.

Det har der også været, når man ser tilbage på den seneste uge. Redaktionen har blandt andet beskæftiget sig med ejendomshandler på den øverste hylde. Den slags interesserer fynboerne, kan vi se på vores brugermålinger. Også selv om der er tale om boliger til priser i de højeste luftlag. Hvis du er boligsøgende og godt ved muffen, kan du nedenfor komme med op i en centralt placeret penthouse lejlighed. Hvis du ikke har 20 millioner, kan du nøjes med at drømme som alle os andre.

Men nu handler journalistik jo om andet end drømme. For en dement mand og hans lillebror har ugen budt på kulminationen på et mareridt. Den demente mand blev trukket i retten og dømt for et overfald på en ansat på det plejehjem, hvor han bor. Jeg har fundet sagen frem fra ugens nyhedsproduktion, fordi sagen beskriver et seriøst dilemma mellem hensynet til plejepersonalet og en stakkels, syg mand, der ikke ved, hvad han gør.

Og så tilbage til historier med lyd: Som en teaser til vores daglige podcast, har jeg fundet en af redaktionens første produktioner frem: Historien om mureren, der flyttede Rubjerg Knude Fyr. Du finder den nedenfor. Og fra 1. december finder du den daglige podcast på Fyens.dk eller i Nyhedskiosken på din smartphone eller tablet. Og der er ikke kun tale om en kalendergave. Podcasten Danmark kommer også til dig efter 24. december.

Lad den blive en del af dit daglige lydbillede fra Danmark.

God weekend.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce