Annonce
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Fra 1. december får du en god historie til ørerne hver dag

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen

Han har været med til 326 landskampe:

Hyggeonkel og massør for landsholdet gennem fire årtier. Mød Allan Poulsen her

Annonce

Kig ind i Odenses dyreste lejlighed

Allan Poulsen har rejst med de danske sportslandshold i årtier som massør. Nu er det snart slut. Foto: Nils Svalebøg

Har du godt med penge på lommen, kan du stadig få fingre i Fyns dyreste lejlighed, der er sat til salg for 20 millioner kroner. Se den her

Pårørende er dybt frustreret: Hvorfor skal min demente bror hives i retten tiltalt for vold, han ikke ved, han har begået?

Penthouselejligheden i toppen af det 17 etager høje TBT Tower. Foto: Michael Bager

Læs historien om en 72-årig mand, der blev dømt for overfald på plejehjems-ansat her

Flere års mareridt er slut: Nu køber staten familiens hus

Lena og Brian Goerke har været så påvirket af kommende jernbane, at han måtte sygemeldes. Banken sagde stop for penge til at færdigrenovere huset, der siden har været uden varme i flere rum. Nu er to års kamp vundet. Læs om sejren her

Podcasten Danmark: Jeg sagde klart nej til at Rubjerg Knude Fyr kunne flyttes

Brian og Lena Goerke har efter to års kamp vundet over staten, i sagen om opkøbet af deres hus få meter fra den kommende jernbane. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Lyt til murermesteren, der gjorde det umulige her

Kan en romkugle indtages med ørerne?

Det kan den faktisk. På onsdag i næste uge er Danmarks bedste romkugle - den rulles af en driftig bager i Nørre Aaby - nemlig omdrejningspunktet i den daglige podcast, der fra 1. december er en del af vores daglige tilbud til abonnenter på Fyens Stiftstidende. Redaktionens udsendte på Podcasten Danmark har besøgt bagermester Carsten Matthiesen, der har ramt en guldåre med sine romkugler. I podcasten fortæller han om at forfine et produkt og om, hvordan man undgår at blive vanvittig af at lave romkugle efter romkugle efter romkugle.

Historien om romkuglernes mester er blot en del af den vifte, der er forberedt til de kommende dage. Søndag er der klima på dagsordenen, når vores politiske redaktør Thomas Funding interviewer statsminister Mette Frederiksen. Og på tirsdag markerer vi, at det er 20 år siden, at en orkan blæste Danmark omkuld. DR's tidligere vejrvært Jesper Theilgaard er med til at genoplive decemberorkanen fra 1999. Der er kort sagt gode historier i vente.

Det har der også været, når man ser tilbage på den seneste uge. Redaktionen har blandt andet beskæftiget sig med ejendomshandler på den øverste hylde. Den slags interesserer fynboerne, kan vi se på vores brugermålinger. Også selv om der er tale om boliger til priser i de højeste luftlag. Hvis du er boligsøgende og godt ved muffen, kan du nedenfor komme med op i en centralt placeret penthouse lejlighed. Hvis du ikke har 20 millioner, kan du nøjes med at drømme som alle os andre.

Men nu handler journalistik jo om andet end drømme. For en dement mand og hans lillebror har ugen budt på kulminationen på et mareridt. Den demente mand blev trukket i retten og dømt for et overfald på en ansat på det plejehjem, hvor han bor. Jeg har fundet sagen frem fra ugens nyhedsproduktion, fordi sagen beskriver et seriøst dilemma mellem hensynet til plejepersonalet og en stakkels, syg mand, der ikke ved, hvad han gør.

Og så tilbage til historier med lyd: Som en teaser til vores daglige podcast, har jeg fundet en af redaktionens første produktioner frem: Historien om mureren, der flyttede Rubjerg Knude Fyr. Du finder den nedenfor. Og fra 1. december finder du den daglige podcast på Fyens.dk eller i Nyhedskiosken på din smartphone eller tablet. Og der er ikke kun tale om en kalendergave. Podcasten Danmark kommer også til dig efter 24. december.

Lad den blive en del af dit daglige lydbillede fra Danmark.

God weekend.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];