x
Annonce
Erhverv

Chefen: vi er nødt til at leje toiletvogne

John Møller er driftsleder hos anlægsgartner Birkely, og en af de nye opgaver i øjeblikket er at leje toiletvogne til gartnerne. Her er han i selskab med Annita Reinholt Nielsen, som netop er blevet fastansat i virksomheden. Foto: Michael Bager
Det er et problem for mange håndværkere, at de offentlige toiletter et lukkede, siger John Møller, driftsleder hos anlægsgartner Birkely.

- Vi tisser altså ikke i folks private haver. Så må man finde en skov.

Det slår John Møller, driftsleder hos anlægsgartner Birkely, fast med store bogstaver. Og det er med eller uden coronakrise.

- Men det er en kæmpe udfordring, at alle toiletter er lukkede. Vi har jo været vant til, at det var ok at låne toilettet på banegården, hos McDonalds eller den slags steder, men alle vegne er der lukket. Så nogle steder kører vi i stedet ud med en toiletvogn. Det er noget af et bøvl, men det duer jo ikke andet - folk skal jo af med, hvad de skal af med, siger han og tilføjer, at private ofte er meget imødekommende.

- Hr. og fru Danmark plejer at være søde, og jeg håber også stadig, at de vil være det i de her tider. Vi har stadig brug for, at private tør låne deres toilet ud, og vores folk har masser af håndsprit med, som de hælder på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce