Annonce
Kerteminde

Chefen gav Valsøe lov til at stille op til byrådet: Nu er han Ridder af Dannebrog for sit politiske arbejde

Lars Ole Valsøe har planer om at blive boende i Kerteminde resten af livet. Foto: Rasmus Vestergaard
Da Lars Ole Valsøe i 1997 ville stille op til kommunalvalget, skulle han have lov af sin chef. 23 år senere er han nu blevet tildelt Dannebrogordenen for lang og tro tjeneste i byrådet.

Kerteminde: Udover seks år i Søværnet har Kerteminde altid været Lars Ole Valsøes hjem, og det har han ingen intentioner om at lave om på.

- Det er bare godt i Kerteminde, og jeg kunne ikke tænke mig at bo andre steder. Jeg er måske ikke tryghedsnarkoman, men jeg kan godt lide stabilitet, fortæller han.

Det er derfor, at han trods 22 år i lokalpolitik, ikke har haft lyst til at afprøve sig selv i landsdækkende politik. Og det er blandt andet derfor, at han har arbejdet i samme firma i 44 år - et firma han gerne fortsætter hos, selvom han egentlig burde gå på pension.

Annonce

Han startede hos Ib Andresen i Langeskov i efteråret 1976, da det endnu var en lille virksomhed. Siden er den vokset og vokset til det, den er i dag.

- Det er fedt at være med til at ekspandere. Det er virkelig spændende at finde nye kunder og pleje vores eksisterende relationer. Det kræver, at man er tillidsfuld og pålidelig. Det er det, der holder mig kørende, siger han.

Sovjetiske ubåde og lastbiler fyldt med øl

14. oktober var det præcis 50 år siden, at Lars Ole Valsøe som 17-årig startede i Søværnet. Her var han i seks år i Søværnets intendanturtjeneste, der stod for logistik og administration, før han blev ansat hos Ib Andresen, og det var en tid, der lærte ham meget.

- Det gav en god ballast til livet. Man skulle tage vare på sig selv, organisere sig og møde til tiden. Ellers sejlede skibet uden dig, fortæller han og tilføjer:

- Dengang måtte vi drikke to øl om dagen, og vi skulle have til en måneds forbrug for 180 mand. Så vi fik organiseret et lastbiltræk med Thor-øl fra Danmark til Amsterdam. Da det skulle læsses ombord, ville alle hjælpe. Det skete ikke så tit, men denne gang var der ingen problemer, griner han.

Blå bog

Født 25. juli 1953 i Præstegade i Kerteminde.

Var i Søværnets nordatlantiske flåde fra 1970 til 1976.

Blev ansat hos Ib Andresen i 1976, hvor han har arbejdet siden. I dag er jobtitlen "Key Account Manager".

I 1997 stillede han første gang op til byrådet i Kerteminde for Det Konservative Folkeparti.

Er gift og har to sønner. Den ene, Kent Valsøe, er også i byrådet.

Modtog Dannebrogordenen i oktober 2020.

Lars Ole Valsøes tid i Søværnet var midt under den kolde krig, og det gav jævnligt anledning til drillerier i Østersøen, hvor sovjetiske fly indimellem fløj lavt hen over skibet.


Hvis han havde sagt nej, var jeg ikke stillet op til byrådet dengang.

Lars Ole Valsøe


- Vi har også prøvet med Peder Skram-fregatten, der kunne sejle rigtig stærkt, at der så pludselig dukkede en sovjetisk ubåd op foran os, så vi måtte slå bak på alt, hvad der var. Vi testede også dem på, hvor tæt vi kunne gå på 12-mil-grænsen, og så sad de kampklar på den anden side, fortæller han.

Annonce

Ib Andresen tillod politisk karriere

Undervejs i Søværnet tog Lars Ole Valsøe en handelseksamen, og det var denne, han ville prøve at bruge, da han i 1976 søgte job hos Ib Andresen, selvom han egentlig var blevet optaget på sergentskole.

Lars Ole Valsøe (th) og partifællen Else Møller modtog Dannebrogordenen for lang og tro tjeneste i Kerteminde byråd. Det var borgmester Kasper Olesen (S), der overrakte dem. Foto: Helle Nordström

Det var også Ib Andresen, der cirka 20 år senere godkendte Lars Ole Valsøes ønske om at træde ind i politik.

- Han sagde til mig, at jeg jo passede mit arbejde godt, så det skulle jeg have lov til. Hvis han havde sagt nej, var jeg ikke stillet op til byrådet dengang, fortæller han.

Annonce

Ridder af Dannebrog

Men Ib Andresen sagde ja, og i 22 år har Lars Ole Valsøe nu været en del af byrådet i Kerteminde for Det Konservative Folkeparti. I en årrække var han eneste Konservative byrådsmedlem.

For nyligt blev Lars Ole Valsøe hædret med Dannebrogordenen, og det betyder meget for ham at få sådan en anerkendelse for sit politiske arbejde.

- Når man som mig både er gammel militærmand og royalist, så er jeg dybt rørt, glad og taknemmelig. Og så må man sætte et "R." efter sit navn. Det er sandelig flot, siger han og tilføjer:

- Diplomet skal rammes ind. Selvfølgelig skal det det. Der følger også et reglement med for, hvornår og hvordan man skal bære Dannebrogordenen.

- Det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle ind i landsdækkende politik. Så skulle jeg sige mit job op, fortæller Lars Ole Valsøe. Foto: Rasmus Vestergaard

Lars Ole Valsøe understreger, at han stiller op til byrådet igen næste gang, der er valg. Det ændrer Dannebrogordenen ikke på.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce