Annonce
Kerteminde

Chefen gav Valsøe lov til at stille op til byrådet: Nu er han Ridder af Dannebrog for sit politiske arbejde

Lars Ole Valsøe har planer om at blive boende i Kerteminde resten af livet. Foto: Rasmus Vestergaard
Da Lars Ole Valsøe i 1997 ville stille op til kommunalvalget, skulle han have lov af sin chef. 23 år senere er han nu blevet tildelt Dannebrogordenen for lang og tro tjeneste i byrådet.

Kerteminde: Udover seks år i Søværnet har Kerteminde altid været Lars Ole Valsøes hjem, og det har han ingen intentioner om at lave om på.

- Det er bare godt i Kerteminde, og jeg kunne ikke tænke mig at bo andre steder. Jeg er måske ikke tryghedsnarkoman, men jeg kan godt lide stabilitet, fortæller han.

Det er derfor, at han trods 22 år i lokalpolitik, ikke har haft lyst til at afprøve sig selv i landsdækkende politik. Og det er blandt andet derfor, at han har arbejdet i samme firma i 44 år - et firma han gerne fortsætter hos, selvom han egentlig burde gå på pension.

Annonce

Han startede hos Ib Andresen i Langeskov i efteråret 1976, da det endnu var en lille virksomhed. Siden er den vokset og vokset til det, den er i dag.

- Det er fedt at være med til at ekspandere. Det er virkelig spændende at finde nye kunder og pleje vores eksisterende relationer. Det kræver, at man er tillidsfuld og pålidelig. Det er det, der holder mig kørende, siger han.

Sovjetiske ubåde og lastbiler fyldt med øl

14. oktober var det præcis 50 år siden, at Lars Ole Valsøe som 17-årig startede i Søværnet. Her var han i seks år i Søværnets intendanturtjeneste, der stod for logistik og administration, før han blev ansat hos Ib Andresen, og det var en tid, der lærte ham meget.

- Det gav en god ballast til livet. Man skulle tage vare på sig selv, organisere sig og møde til tiden. Ellers sejlede skibet uden dig, fortæller han og tilføjer:

- Dengang måtte vi drikke to øl om dagen, og vi skulle have til en måneds forbrug for 180 mand. Så vi fik organiseret et lastbiltræk med Thor-øl fra Danmark til Amsterdam. Da det skulle læsses ombord, ville alle hjælpe. Det skete ikke så tit, men denne gang var der ingen problemer, griner han.

Blå bog

Født 25. juli 1953 i Præstegade i Kerteminde.

Var i Søværnets nordatlantiske flåde fra 1970 til 1976.

Blev ansat hos Ib Andresen i 1976, hvor han har arbejdet siden. I dag er jobtitlen "Key Account Manager".

I 1997 stillede han første gang op til byrådet i Kerteminde for Det Konservative Folkeparti.

Er gift og har to sønner. Den ene, Kent Valsøe, er også i byrådet.

Modtog Dannebrogordenen i oktober 2020.

Lars Ole Valsøes tid i Søværnet var midt under den kolde krig, og det gav jævnligt anledning til drillerier i Østersøen, hvor sovjetiske fly indimellem fløj lavt hen over skibet.


Hvis han havde sagt nej, var jeg ikke stillet op til byrådet dengang.

Lars Ole Valsøe


- Vi har også prøvet med Peder Skram-fregatten, der kunne sejle rigtig stærkt, at der så pludselig dukkede en sovjetisk ubåd op foran os, så vi måtte slå bak på alt, hvad der var. Vi testede også dem på, hvor tæt vi kunne gå på 12-mil-grænsen, og så sad de kampklar på den anden side, fortæller han.

Annonce

Ib Andresen tillod politisk karriere

Undervejs i Søværnet tog Lars Ole Valsøe en handelseksamen, og det var denne, han ville prøve at bruge, da han i 1976 søgte job hos Ib Andresen, selvom han egentlig var blevet optaget på sergentskole.

Lars Ole Valsøe (th) og partifællen Else Møller modtog Dannebrogordenen for lang og tro tjeneste i Kerteminde byråd. Det var borgmester Kasper Olesen (S), der overrakte dem. Foto: Helle Nordström

Det var også Ib Andresen, der cirka 20 år senere godkendte Lars Ole Valsøes ønske om at træde ind i politik.

- Han sagde til mig, at jeg jo passede mit arbejde godt, så det skulle jeg have lov til. Hvis han havde sagt nej, var jeg ikke stillet op til byrådet dengang, fortæller han.

Annonce

Ridder af Dannebrog

Men Ib Andresen sagde ja, og i 22 år har Lars Ole Valsøe nu været en del af byrådet i Kerteminde for Det Konservative Folkeparti. I en årrække var han eneste Konservative byrådsmedlem.

For nyligt blev Lars Ole Valsøe hædret med Dannebrogordenen, og det betyder meget for ham at få sådan en anerkendelse for sit politiske arbejde.

- Når man som mig både er gammel militærmand og royalist, så er jeg dybt rørt, glad og taknemmelig. Og så må man sætte et "R." efter sit navn. Det er sandelig flot, siger han og tilføjer:

- Diplomet skal rammes ind. Selvfølgelig skal det det. Der følger også et reglement med for, hvornår og hvordan man skal bære Dannebrogordenen.

- Det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle ind i landsdækkende politik. Så skulle jeg sige mit job op, fortæller Lars Ole Valsøe. Foto: Rasmus Vestergaard

Lars Ole Valsøe understreger, at han stiller op til byrådet igen næste gang, der er valg. Det ændrer Dannebrogordenen ikke på.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Odense For abonnenter

Advarer mod parkeringsfælde: - Umuligt at vide, at man ikke må holde der

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nordfyn

Halvanden klasse bliver fyldt med elever, der ikke har søgt Nordfyns Gymnasium som førsteprioritet

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Middelfart For abonnenter

Sjællandsk center for hjerneskadede går over Storebælt: Cervello vil erobre Fyn og Jylland fra ny adresse i Middelfart

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Annonce