Annonce
Nordfyn

Chef for sundhed og rehabilitering: Flytning sker i dialog med borgeren

Judith Poulsen, chef for sundhed og rehabilitering i Nordfyns Kommune. Foto: Nordfyns Kommune
Judith Poulsen, chef for sundhed og rehabilitering, forklarer, hvilke procedurer, der er i forbindelse med rehabiliteringsophold og visitering til en handicapbolig i Nordfyns Kommune. Hun kan ikke forholde sig til den konkrete sag.
Annonce

Nordfyn: Hvad er proceduren i situationer, hvor man bliver udskrevet fra OUH og henvist til rehabilitering?

- Bliver man udskrevet fra sygehuset og har brug for et kortvarigt ophold, hvor man får tæt pleje og omsorg eller træning med henblik på at forbedre sit funktionsniveau og på sigt at kunne komme hjem, så sker der det, at borgeren bliver tilbudt sådan et ophold. Hvis man ikke ønsker det, bliver man udskrevet til eget hjem. Men hvis man er motiveret for det, bliver man tilbudt et kortvarigt rehabiliteringsophold.

- Under det ophold skal man selv betale for den kost og vask, man får. I situationer, hvor det, at man er indlagt sådan et sted, sidestilles med en sygehusindlæggelse, så man mere eller mindre bliver indlagt i kommunen - det vil sige, hvor man faktisk er under lægefaglig behandling under sygehusregi - der er opholdet gratis. I andre situationer, hvor man kommer hjem til kommunen og egentlig er færdigbehandlet på sygehuset, men bliver tilbudt genoptræning i rehabilitering, så er der egenbetaling på det.

I hvilket omfang kan man forvente hjælp til flytning?

- Flytning af personlige egendele skal man selv klare i samarbejde med pårørende. I særlige tilfælde kan man få hjælp til det, hvis man ikke har familie, der kan hjælpe én. Det kan man søge om via borgerservice.


Kan man ikke komme hjem til sin private bolig efter et rehabiliteringsophold, siger kommunens kvalitetsstandarder, at man skal visiteres til en af kommunens handicapvenlige boliger. Og så skal man sige ja tak til den første ledige bolig.

Judith Poulsen, chef for sundhed og rehabilitering


Hvor meget medindflydelse har man på den handicapbolig, man får tildelt, og på dens beliggenhed?

- Kan man ikke komme hjem til sin private bolig efter et rehabiliteringsophold, siger kommunens kvalitetsstandarder, at man skal visiteres til en af kommunens handicapvenlige boliger. Og så skal man sige ja tak til den første ledige bolig, men man kan også vælge at stå på venteliste til en anden bolig, man hellere vil i. Er man kommet i en bolig, man ikke ønsker at bo i, kan man altså på et senere tidspunkt blive flyttet til en anden bolig, man har stået på venteliste til, såfremt den skulle blive ledig.

Hvilken varsel får man ved flytning fra rehabilitering til en handicapbolig?

- Normal praksis er, at man har en løbende dialog om forventninger og om, hvordan det går. Og i den dialog taler man jo også om, hvornår man kan komme hjem og bo - og hvis man ikke kan det, hvad så? Og når der er truffet en beslutning der, så afhænger flytningen jo af, hvornår der er en ledig bolig, og hvornår lejekontrakten er på plads. Men det er sådan, at når der kommer en ledig bolig, så vil der ske en indflytning, fordi rehabiliteringspladserne er til borgere med et særligt behov.

Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

OB

Michelsen: OB har betalt tilbage for 6-0-lussing

Annonce