Annonce
Odense

Chef for Fyns største indkøbscenter frustreret over udsigt til fortsat lukning: Det er et samfundsmæssigt selvmål

Centerchef Casper Bach Andersen er dybt frustreret over, at Rosengårdcentrets butikker ikke ser ud til at komme med i forbindelse med en forestående genåbning. 
Centerchefen for Rosengårdcentret i Odense forstår ikke, at storcentrene fortsat skal holde lukket, mens andre butikker kan åbne. – Man risikerer at samle for mange mennesker på for få kvadratmeter, siger Casper Bach Andersen.

Odense: Efter flere måneders nærmest total nedlukning ser der nu omsider ud til at være rum i smitte-beregningerne til, at butikslivet så småt kan åbne op for kunderne igen.

En ekspertgruppe anbefaler myndighederne en genåbning af udvalgsvarebutikker på op til 5000 kvadratmeter fra nu på mandag - den 1. marts.

Men i samme moment blev det understreget, at genåbningen ikke bør gælde for butikker i storcentre.

Annonce

Den beslutning forstår centerchef for Rosengårdcentret, Casper Bach Andersen, ikke. Han er ganske naturligt både frustreret og ærgerlig over udsigten til, at butikkerne i centret fortsat må holde lukket.

- Men jeg er først og fremmest forundret over, at man vælger at sætte det her skel op imellem, hvem der må åbne – og sætte en maksgrænse op på 5000 kvadratmeter. Man taler hele tiden om, hvor vigtigt det er at sprede folk og holde afstand, men her udelader man rigtigt mange kvadratmeter, siger Casper Bach Andersen og fortsætter:

- På den måde synes jeg, at det er et samfundsmæssigt selvmål, man har lavet. Man risikerer at samle for mange mennesker på for få kvadratmeter.

Går glip af købelyst

Det er i sidste ende politikerne, der skal beslutte, om de vil følge indstillingen fra ekspertgruppen


Man taler hele tiden om, hvor vigtigt det er at sprede folk og holde afstand, men her udelader man rigtigt mange kvadratmeter.

Casper Bach Andersen, centerchef for Rosengårdcentret


I så fald vil butikkerne i gågaderne kunne holde åbent fra på mandag, mens storcentrene må holde lukket. Ifølge Casper Bach Andersen vil det betyde, at butikkerne i Rosengårdcentret vil gå glip af den store købelyst, som er blevet opsparet igennem de seneste måneder med total nedlukning.

- Der er rigtigt mange kunder, der har ventet i meget lang tid på at komme ud og handle. Så jeg forventer da, at der er rigtigt mange, der vil tage ud og shoppe i gågaderne og andre steder. Det er selvfølgelig konkurrenceforvridende. Men det skaber jo også problemer med pladsen, når kunderne skal handle på markant færre kvadratmeter, end hvis man havde lukket helt op, siger Casper Bach Andersen, der understreger, at han er glad på vegne af de butikker, der nu ser ud til at få lov til at åbne.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce