Annonce
Assens

Chauffører på vej ud af karantæne efter redningsaktion: Vognmand klar til at hente flere strandede danskere

Disse tre busser blev for fjorten dage sendt mod Østrig. Få dage senere vendte de retur, og nu er to chauffører på vej ud af karantæne. Privatfoto.
Haarby Turist har hjemsendt 50 chauffører, men er klar til at gentage redningsaktion, hvis Udenrigsministeriet beder om hjælp.

Haarby: For fjorten dage siden sendte vognmand Kurt Hestehave Jensen fra Haarby Turist tre busser af sted for at hente skiguider i Østrig, da alle danskere blev opfordret til at returnere til hjemlandet hurtigst muligt som følge af corona-situationen.

Seks chauffører meldte sig frivilligt til opgaven, hvor i alt 94 skiguider skulle fragtes hjem. En af busserne skulle afhente guider fra den såkaldte røde zone, som dengang var et område, hvortil alle rejser var frarådet.

Derfor måtte to af chaufførerne efterfølgende i karantæne, som slutter i disse dage.

- Vi sendte dem hjem for at passe sig selv, men ingen har haft sygdomstegn, fortæller vognmanden.

Kurt Hestehave Jensen fortæller, at nogle af skiguiderne var skuffet over at skulle hjem, da de havde flere uger tilbage af opholdet, men hjemturen forløb uden problemer.

- Der var en afstand mellem gæster og chauffører på fire stolerækker, som stod tomme, og alle gæster brugte midterdøren, mens chaufførerne brugte fordøren, fortæller Kurt Hestehave Jensen.

Annonce
Kurt Hestehave Jensen overvejer at sende busser af sted igen, hvis Udenrigsministeriet beder om det. Arkivfoto: Laust Jordal.

Klar til at køre ud igen

Busfirmaet har efterfølgende fået takkemails fra mødre, som var glade for at få deres unger retur.

Som konsekvens af nedlukningen af Danmark holder busserne i Haarby Turist bomstille, og samtlige 50 chauffører er sendt hjem uden løn.

De er ifølge vognmanden på dagpenge fra første hjemsendelsesdag, da det ellers vil koste firmaet 10.000 kroner pr. chauffør pr. måned, hvis man skulle bruge regeringens hjælpepakke i forhold til, hvis chaufførerne skulle hjemsendes med løn med kompensation fra staten.

Kurt Hestehave Jensen er overbevist om, at Haarby Turist kommer sig ovenpå corona-krisen.

- Vi er nok længe om at komme i gang igen. Det koster mange penge hver dag, men vores trøst er, at vi har været her i mange år, lyder vurderingen fra vognmanden.

Han overvejer i øjeblikket at kontakte Udenrigsministeriet, da han øjner muligheden for at hente danskere hjem fra diverse lufthavne, hvis det lykkes at få danskerne til Europa i første omgang.

- Vi har muligheden for at køre til udlandet og hente vores folk hjem. Vi kender forholdsreglerne, og vi ved, hvordan vi kan beskytte chaufførerne. Vi vil selvfølgelig ikke gøre det her for vores blå øjnes skyld, men det er ikke for pengenes skyld. Vi har muligheden for at gøre noget, og så må vi gøre det, understreger vognmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Fyn

Rekordlavt udbud af fynske sommerhuse

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce