Annonce
Faaborg-Midtfyn

Chauffør og købmand: Den nye købmand i Kværndrup får travlt

Mads Clausen har bortset fra nogle få år i Svendborg boet hele sit liv i Kværndrup. Nu har han sammen med sin kone, Helle Clausen, overtaget købmandsforretningen Let-Køb, der ligger midt i Kværndrup. Foto: Hardy Hounsgaard
Mads Clausen har sammen med sin kone Helle overtaget købmandsbutikken i Kværndrup, som han ser store muligheder i, da der er mange mennesker, der kører gennem Kværndrup hver dag.
Annonce

Kværndrup: Det er en ægte kværndrupper, der har overtaget købmandsforretningen Let-Køb i Kværndrup.

47-årige Mads Clausen, der har boet stort set hele sit liv i Kværndrup, har sammen med sin kone Helle købt forretningen, der ligger strategisk rigtigt midt i byen på hjørnet af Svendborgvej og Bøjdenvejen.

- Havde butikken ligget 30 meter længere nede ad Svendborgvej, så havde jeg ikke købt den. Det er beliggenheden her på hjørnet lige ud til rute 8, der gør den interessant, siger Mads Clausen, der sammen med sin hustru overtog butikken den 1. februar.

De har overtaget købmandsforretningen efter den tidligere ejer, Claus Salling, der har haft butikken i 23 år.

- For 15 år siden sagde jeg til Claus, at hvis han nogensinde ville sælge sin butik, så skulle han spørge mig først. Det gjorde han, og vi havde de første forhandlinger i december, siger Mads Clausen.

Nye ejere af købmandsforretning

Mads og Helle Clausen har købt ejendommen på hjørnet af Bøjdenvejen og Svendborgvej i Kværndrup, hvor købmandsforretningen Let-Køb ligger i stueetagen. På førstesalen ligger en lejlighed, der er udlejet.

Parret har kendt hinanden i 27 år og været gift i 20 år. De bor på Rødhøjsvej i Kværndrup og har tre børn - Kristian på 14, Frederik på 16 og Teis på 18 år. De hjælper alle tre til i butikken.

I forvejen driver Helle Clausen Blomsterværkstedet Autodidakt fra privatadressen, og det bliver hun ved med. Men der bliver nu også solgt blomster fra købmandsbutikken.

Mads Clausen arbejder også som chauffør for BF-Oks i Hesselager, og det bliver han ved med. Men han vil også være at finde i købmandsbutikken i Kværndrup.

Han har tidligere arbejdet i butiksbranchen - to år i Bilka i Odense og 13 år i Føtex i Svendborg. Nu får han sin egen forretning, som han skal passe ved siden af et andet job.

- Jeg kører som chauffør for BF-Oks i Hesselager, og det arbejde er jeg glad for, så det fortsætter jeg med. Der begynder jeg at køre klokken fire om morgenen, og så kan jeg være i butikken om eftermiddagen, mens Helle vil være i butikken om formiddagen, siger Mads Clausen.

I købmandsforretningen sælger Mads Clausen blomster og buketter, som hans kone, Helle Clausen, laver. Men hun har stadigvæk sit blomsterværksted på hjemadressen Rødhøjsvej i Kværndrup. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Blomster i butikken

Helle Clausen har i mange år haft sin egen blomsterforretning, Blomsterværkstedet Autodidakt, hvor salget af blomster er foregået fra en bod ved parrets privatadresse på Rødhøjsvej i Kværndrup. Det fortsætter hun med, men efter overtagelsen af købmandsforretningen bliver der nu også solgt blomster og buketter i købmandsbutikken.

- Der bliver ingen ændringer i Blomsterværkstedet, og Helle vil fortsat binde blomster derhjemme. Men Helles blomster bliver nu også eksponeret i butikken, og man kan vælge at afhente de bestilte buketter i købmandsbutikken, siger Mads Clausen.


Havde butikken ligget 30 meter længere nede ad Svendborgvej, så havde jeg ikke købt den. Det er beliggenheden her på hjørnet lige ud til rute 8, der gør den interessant.

Mads Clausen


Der er 12 ansatte tilknyttet den lille købmandsforretning - to fuldtidsansatte og 10 ungarbejdere.

Parrets tre børn, Kristian på 14, Frederik på 16 og Teis på 18, hjælper også til i butikken.

- De vil også gerne tjene nogle lommepenge, konstaterer drengenes far.

Annonce

Stort potentiale

Mads Clausen har overtaget en butik, der har et stort kundepotentiale.

- Der kører hvert år omkring 150.000 biler forbi ude på rute 8, blandt andet fordi de skal til Egeskov Slot. En del af dem skal vi have til at stoppe hos os, siger Mads Clausen.

Det sker allerede i et vist omfang.

- Vi skal leve af den store kundegennemstrømning, vores tempo og gode service. Der er mange håndværkere, der kommer forbi og lige skal have et par smurte rundstykker og en pakke cigaretter, og vi er hurtige til at ekspedere, fortæller Mads Clausen.

- Jeg kender de fleste i Kværndrup, men mange af de kunder, der har været her de første dage, er folk, jeg ikke kender. Det er typisk folk, der stopper ind og køber et par småting, inden de kører videre, siger han.

Købmandsforretningen ligger på den perfekte placering i Kværndrup i krydset, hvor den trafikerede rute 8 fra Faaborg til Nyborg skærer igennem byen fra vest mod øst, mens Svendborgvej og Odensevej går fra syd mod nord. Foto: Hardy Hounsgaard

Der er dagligt frisk brød i butikken.

- Hver morgen får vi leveret brød og kager fra Bentes Bageri i Ryslinge, oplyser den nye købmand.

Annonce

Nye åbningstider

Der vil også komme nye tiltag i butikken.

- Jeg får snart sat en professionel kaffeautomat op, og jeg vil fra omkring 1. april udvide åbningstiden, så vi holder åbent hver dag året rundt fra klokken 6 til 21, undtagen den 24. og 31. december, hvor vi vil lukke klokken 18, fortæller Mads Clausen.

I dag lukker butikken klokken 19, men Mads Clausen ser et stort potentiale i at udvide åbningstiden.

- Jeg er selv vild med at se fodbold og spille på fodboldkampe, og mange fodboldkampe går i gang omkring klokken 20.30. Mange spiller først lige op til kampstart, og så er det jo dumt at lukke allerede klokken 19, påpeger Mads Clausen, der fortsætter med at være forhandler for Oddset, Lotto og de øvrige spil fra Danske Spil.

Mads Clausen har overtaget købmandsforretningen Let-Køb i Kværndrup og har i løbet af foråret planer om at udvide åbningstiden til klokken 21 hver dag. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Plads til to butikker

I Kværndrup findes der andre indkøbsmuligheder. Superbrugsen ligger cirka 100 meter længere nede ad Svendborgvej. Men selv om der kun bor omkring 1700 mennesker i Kværndrup, er der åbenbart plads til både en brugs og en købmand.

- Varerne er billigere i Brugsen, hvor der også er større udvalg. Men hos os kan du hurtigt få de ting, du mangler. Vi har de rigtige varer til den rigtige pris og god service, siger Mads Clausen.

Han kalder selv sin butik for en blanding af en købmandsbutik og en kiosk.

- Vi har ikke alle varegrupper. For eksempel har vi ikke frugt og grønt, og det overvejer jeg, om vi skal begynde på, siger Mads Clausen.

Han er ikke i tvivl om, at købmandsforretningen vil bestå.

- Det er en sund og veldrevet forretning, ellers havde jeg ikke købt den, siger Kværndrups nye købmand.

Man kan købe et udvalg af Helle Clausens blomsterkreationer i købmandsforretningen i Kværndrup. I baggrunden ses spillehjørnet, hvor man kan udfylde Oddset-kuponer. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce