Annonce
Alarm 112

Charlottes læserbrev vækker vild debat: Vejlensere er trætte af de støjende politielever - 'man får et sug i maven hver gang'

Politiet har sin egen "by" at øve forskellige situationer i. Men udrykningskørsel øves blandt andet ude i Vejles trafik. Det giver støjplager og fare for trafiksikkerheden, fordi nogle tager sirenerne mindre alvorligt, fremgår det af debatten efter et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad. Foto: Mette Mørk
Politiskolen har medført langt mere kørsel med udrykning i Vejles i forvejen tætpakkede trafik. Lige nu raser en debat om et læserbrev i avisen, hvor der peges på støjproblemet fra de mange sirener.

Vejle: Mandag var dagen for den officielle indvielse af Politiskolen i Vejle. I kølvandet kom et læserbrev fra en beboer ved Fredericiavej, Charlotte Fredberg, der peger på, at der er betydelige støjproblemer fra Politiskolens øvelser i at køre udrykningskørsel i trafikken.

Her er et udvalg af de mange kommentarer, som læserbrevet har fået med i løbet af onsdagen.

En af dem er af faktuel art fra Henrik Rasmussen, der ifølge sin facebookprofil arbejder på politiskolen. Han skriver på Facebook:

Annonce

"Jeg kan oplyse, at samlet set bliver der kørt udrykningstræning fra politiskolen ca. 70 dage om året. 3 ud af 4 dage er træningen inden for et par timer. Træningen bliver spredt, så der blandt andet bliver kørt i Vejle, Horsens, Fredericia, Middelfart, Kolding, Århus, Esbjerg og Odense. Kørslen foregår på forskellige hverdage mellem klokken 09.00 og klokken 15.30. Hvad der sker af udrykning de ca. 290 andre dage, kan vi ikke påtage os skylden for. God aften til alle."

Her er et af indlæggene i facebookdebatten om støjen fra øve-udrykningerne fra Politiskolen.

Her er et udvalg af de mere end 230 kommentarer, der var til læserbrevet torsdag formiddag:

Sofie Maria Dalby Mathiasen: Det værste er faktisk, at når man bor på Vindingvej og har børn i både skolen og dagplejen - får man et sug i maven HVER gang, i håb om, at der ikke er sket noget. Lidt træls, de skal træne (lege) her på vejen - der er masser af omfartsveje som alternativ. En skolevej er ikke beregnet til øvelsesrute.

"Selvfølgelig skal de træne"

Jonas Emil Mogensen: Folk skal simpelthen stoppe med deres 1. world problems, det er til at brække sig over. Selvfølgelig skal eleverne da træne sine færdigheder i udrykningskørsel! Og så er det sgu lige meget, om de skal køre over for rødt eller overhaler på en fuld optrukket linje. De skal da være klar, når det gælder. Utroligt, folk kan blive forarget over den slags.

Henrik Moesgaard Jensen: Uden at lægge hovedet på blokken,skyldes mange udrykninger på Fredericiavej Redning Danmarks skiltevogne, som rykker ud fra Pjedsted og kører ad Fredericiavej og på motorvejen ved Vejle C ved større og mindre færdselsuheld. Det er ikke politiskolens “skyld” det hele.

Jan Christiansen: Resultatet bliver, at de risikerer ikke at blive taget seriøst, når det virkelig gælder.

Resultatet bliver, at de (udrykningerne, red.) risikerer ikke at blive taget seriøst, når det virkelig gælder.

Jan Christensen, kommentar på Facebook

Kristian Sørensen: Jan Christiansen, kend lovgivningen. Så ved du, at du altid skal give plads til et udrykningskøretøj. Du kan jo ikke vide, hvilken opgave de er på.

Ken Hollmann: Nu skal Hr. og Fru Danmark jo ikke vurdere, om det er en øvelse eller rigtig, de skal blot følge færdselsreglen om at give plads til udrykning.

Ole Skov-Petersen: Klager som med vindmøller. De må meget gerne være der og hjælpe os med strøm og sikkerhed. Bare ikke lige hvor vi bor. Vær glad for, at vi har hjælpen i nærheden. Find noget mere vigtigt at tænke på.

Kim Christensen: Så skulle I prøve at bo i København Nørrebro, der er udrykning hele tiden og det er alvor hver gang.

Annonce

"De ligger bare og leger"

Danni Ørum: De ligger bare og leger mange gange, de skulle træne på en bane som alle andre. En dag går det sgu galt.

Jesper Sarup: Det er jo netop derfor, de træner. En lukket bane har jo ikke meget med virkeligheden at gøre.

Mogens Blond Petersen: Også bliver man lige stoppet tre gange på en formiddag i Vejle Midtby, fordi de unge betjente skal lære det. Ærgerligt at Herning ikke fik politiskolen.

Ruth Hansen: Vi skal være glade for vi uddanner mere politi. Når politiet kører forbi, så sker der ikke så mange indbrud eller andet.

Vejle Amts Folkeblad arbejder på at få en kommentar fra politiskolen. Har du oplevelser med politiets øvelsesudrykninger - gode og dårlige - er du velkommen til at kontakte Nicklas Ansbjerg Nielsen på mail nican@vafo.dk

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce