Annonce
Nyborg

Charlotte vil hjælpe folk med covid-19 senfølger: Jeg har fundet ud af, jeg kan noget andet end andre massører

Charlotte Fløe flyttede for fem år siden til Nyborg, og i dag har hun klinik på Helseinstituttet på Nymarksvej i Nyborg. Som massør, zoneterapeut og healer har hun hjulpet folk med samme problemer som ses ved et længere sygdomsforløb med covid-19. Netop den gruppe vil hun gerne hjælpe. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
For tre år siden flyttede Charlotte Fløe sin klinik ind i Helseinstituttet på Nymarksvej i Nyborg, og i dag vil hun gerne hellige sig arbejdet med at hjælpe folk, der lider af senfølger efter covid-19.

Nyborg: En rolig og behagelig musik strømmer ud fra det lokale hos Helseinstituttet på Nymarksvej i Nyborg, hvor Charlotte Fløe har sin klinik.

Det har musikken ellers ikke gjort i over tre måneder, da hun ligesom alle andre klinikker måtte lukke ned den 21. december på grund af corona-nedlukningen.

Men de seneste tre måneder har ikke kun været dårlige for Charlotte Fløe, som arbejder som massør, zoneterapeut og healer. Hun vil nemlig hjælpe dem, som lider af covid-19 senfølger. Et felt af skavanker som hun har arbejdet med før.

Annonce

- Mange af de ting, man taler om i forhold til covid-19 senfølgeproblematikker, er mange af de ting, jeg arbejder med nu. Det virker så frustrerende, at der er folk på venteliste, som først kan komme til til efteråret, og vi er faktisk mange behandlere, som hurtigt kan gå ind og gøre en forskel, fortæller Charlotte Fløe.

Charlotte Fløe arbejder særligt med meridianbaner, hvilket er energibaner, der løber i kroppen. Som energiterapeut kan hun være med til at lindre symptomer som energiforladthed, slemme hovedpiner og kvalme, uroligt åndedræt, angst og tankemylder.


Jeg har skulle finde ud af, hvad det er, jeg kan. Vi har en masse gode massører i Nyborg, men jeg har fundet ud af, at jeg kan noget andet også

Charlotte Fløe


En slags opvågning

Charlotte Fløe er opvokset i Gentofte på Sjælland, og inden hun flyttede til Nyborg for fem år siden, havde hun sin egen klinik i Lyngby.

Skiftet fra Sjælland til Fyn var en omvæltning for familien, og med fire børn, hvor to af dem flyttede med, krævede det også lige en sikker landing for både familie og arbejdsliv, inden hun kastede sig over at åbne egen klinik igen.

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Charlotte Fløe skulle gå vejen som alternativ behandler. Med en baggrund fra handelsskolen og som kontorelev var klinikbriksen i mange år skiftet ud med salg og marketing, indtil en dag hvor hun fik nok.

- Pludselig stod jeg med fire børn og følte, at jeg ikke kunne få hverdagen til at hænge sammen. Jeg skulle finde ud af, hvordan kommer jeg videre og stadigvæk er noget for mine børn og har balance mellem arbejdsliv og familieliv, fortæller Charlotte Fløe.

Charlotte Fløe har arbejdet som selvstændig alternativ behandler i mere end 15 år. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

På dette tidspunkt havde hun en zoneterapiuddannelse, og herfra begyndte interessen at spire og udvide sig.

- Jeg var fuldstændig grebet, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor der ikke var nogle, som havde sagt til mig, at man med hænderne kunne holde en krop i balance. Det var en fantastisk oplevelse og en slags opvågning, forklarer Charlotte Fløe.

Herefter blev det til en uddannelse som massør, og hun tog springet som selvstændig alternativ behandler.

Om Charlotte Fløe og hendes klinik

Charlotte Fløe er vokset op i Gentofte.

Hun flyttede til Nyborg for fem år siden, hvor hun bor med sin mand og deres sammenbragte børn. De har til sammen seks børn, hvor hun har fire af dem. 

Har arbejdet som selvstændig alternativ behandler i mere end 15 år. 

Uddannet zoneterapeut fra Naturmedicinsk Kursuscenter i 2001. 

Uddannet massør samme sted i 2006. 

I 2008 tog hun en uddannelse i anatomi, fysiologi og sygdomslære. 

Herudover har hun blandt andet taget uddannelse i specialpædagogisk børnemassage, særlige zoneterapeutiske teknikker samt Shiatsumassage og Reiki healing.

Annonce

Healer med hænderne

Efter noget tid fandt hun ud af, at der skete noget ekstra med hendes hænder, når hun arbejdede. Hænderne healede undervejs, og hun kunne mærke medianbanerne i kroppen, og det bruger hun især i sit arbejde i dag.

- Jeg har skulle finde ud af, hvad det er, jeg kan. Vi har en masse gode massører i Nyborg, men jeg har fundet ud af, at jeg kan noget andet også, siger Charlotte Fløe og fortsætter:

- Mit arbejde starter med, at jeg giver massage eller tryk og fornemmer klientens krop, hvor spændingerne løsnes. Her fornemmer jeg hurtigt, om der er liv i meridianbanerne. Er der kulde eller varme, og hvordan mærker klienten mit arbejde. Når meridianbanerne kan få lov til at flyde mere frit i kroppen, vil alle kroppens celler begynde at kommunikere bedre sammen om at bringe kroppen til balance. For meridianbanerne har forbindelse til alt. Også immunforsvar og den mentale balance, forklarer Charlotte Fløe.

Hvis hun vælger at heale, er det for at arbejde med det elektriske felt eller aura i kroppen og udenpå på kroppen. Det kan give lidt ekstra lindring af smerte og hovedpine, og det virker beroligende på mange. Den elektromagnetisme, som Charlotte Fløes hænder udsender, har hun lært at styre med sin bevidsthed.

- Med min healing bevæger jeg blidt de forskellige lag i auraen, så de får den plads, som skal til, og den energi der skal til for at komme tilbage til naturlig sundhed, fortæller Charlotte Fløe.

Om alternative behandlere

Den måde, vi danskere forstår begrebet alternativ behandling, er de alternativer, der findes udenfor det offentlige sundhedssystem.

Udtrykket alternativ behandling opfattes skævt af mange. Hos ICAK mener man, det er blevet et misforstået begreb, og ICAK peger på, at man i Danmark burde benytte udtryk som komplementær behandling eller integrativ behandling. Et udtryk for at behandlere kan yde hjælpende støtte til en patient. Der er flere måder, hvorpå behandlere kan hjælpe og samarbejde med det offentlige sundhedssystem. Det arbejder ICAK for at udbrede kendskabet til.

I Danmark har der engang været stor forskel på uddannelse blandt behandlere, men det er ændret indenfor de seneste 10 år. Der bliver i dag stillet krav til behandleren. Eksempelvis skal man have minimum 660 timers uddannelse for at være momsfritaget og behandlingen defineres dermed som en sundhedsydelse.

Men selvom Charlotte Fløe bruger healing i sit arbejde, betyder det ikke, at man skal være spirituel for at komme hos hende. Hendes opgave er at finde en løsning på det problem, folk kommer til hende med.

- Det handler ikke om, at folk skal være spirituelle. Det handler om at løse en opgave og finde den bagvedliggende årsag til problemet, forklarer Charlotte Fløe.

Udover sit arbejde på klinikken fungerer hun også som massør for forskellige virksomheder to dage om ugen i Nyborg, og hun arbejder på at få lov til at deltage i behandlingen af senfølger af covid-19 - enten på et sygehus som komplementær behandler eller i sit eget behandlerrum på Nymarksvej.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce