Annonce
Middelfart

Charlotte og Jan holder intim koncert i egen historisk baggård

Det bliver i denne hyggelige og charmerende baggård i Middelfarts gamle bykvarter, at Charlotte Melin og Jan Conrad Jensen inviterer til intim jazzkoncert 23. august. Foto: Daniel Kofoed.
Snart er der Jazz i Trekanten. En begivenhed, der blandt andet byder på en utraditionel koncert midt i det gamle kvarter i Middelfart.

Middelfart: Mellem bindingsværk og brostensidyl i en baggård i Middelfarts gamle kvarter flyder der snart sprøde jazztoner til vejrs.

Middelfart har for nylig afholdt den årlige og populære jazzfestival, og de jazzinteresserede kan fortsætte festen, når Charlotte Melin og Jan Conrad Jensen snart åbner porten for deres private baggård i Brogade 6C.

Det er med inspiration fra en baggårdskoncert på Christianshavn, at Charlotte Melin har fået idéen med at afholde koncerten i parrets gård.

- Vi flyttede ind her for et halvt år siden, og vi vil gerne give folk en intim oplevelse, når det foregår i mere private rammer, fortæller Charlotte Melin.

Hun er i fuld gang med planlægningen. Tid og sted ligger indtil videre fast, og koncerten afholdes 23. august fra klokken 19.

Og der arbejdes blandt andet på, at der bliver mulighed for at købe lidt at drikke.

Det er Charlotte Melin, der selv har booket musikken. Det bliver trioen Baun on Beatles, som hun selv har hørt under Copenhagen Jazz Festival, og senest var hun med til liveindspilning af Baun on Beatles' seneste album, som er ved at blive færdigproduceret.

Baun on Beatles består af Søren Baun på klaver og sang, Andreas Møllerhøj på bas og Ulrik Brohuus på trommer, der giver den gas med deres egen fortolkning af de gamle Beatles-klassikere som jazznumre med swing, latin, bebop og funk.

Annonce
Brogade 6C er adressen, hvor den utraditionelle koncert bliver afholdt. Foto: Daniel Kofoed.

Hør mere jazz

Charlotte Melin og Jan Conrad Jensens gård er byens gamle Karatmagergård, hvor der var karatmagerværksted helt tilbage til 1777.

Det er første koncert i Middelfart i forbindelse med paraplyorganisationen Jazz i Trekantens festival, der går på tværs af kommuner og løber fra 23. august til 1. september.

Entré til koncerten koster 50 kroner, og man kan reservere billetter på haugaardmelin@gmail.com.

Her er andre koncerter i Middelfart i forbindelse med jazzfestivalen:

24. august: PH på ny, Clay, klokken 14.

25. august: Odderskov "Jazz 4 all", Lillebælt Værftet klokken 13.

27. august: Allan Mortensen og Jens Jefsen Trio, Lillebælt Værftet, klokken 19.

29. august: Koppel og Søn, Lillebælt Værftet klokken 19.

30. august: Kontrastrik og lyden af en trøje, Algade klokken 18, hvor jazzmusiker Albert Reinholdt Østergaard giver en åben workshop i improvisationsstrik.

30 august: Mute state, Nytorv, klokken 16.

30. august: Jeppe og jazzhyænerne, Kulturøen, klokken 18.

30. august: The Raggedy Anns, byrådssalen, klokken 19.

31. august: Jazzbrunch, Stationen Kaffebar, klokken 11.

1. september: Thera Hoeijmans Trio, Teglgårdsparken, klokken 13.

1. september: Thera Hoeijmans Trio, Teglgårdsparken, klokken 15.

Læs mere om koncerterne og se, om det kræver tilmelding og eventuel betaling, på www.trekantfest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce