Annonce
Kerteminde

Charlotte og Bibbi spreder juleglæde med Giv en gave: - Det er vildt fedt at gøre det her

Giv en gave er et projekt, er spreder juleglæde i Langeskov, Birkende og Marslev. Man kan selv bidrage, dels ved at nominere modtagere, der har fortjent en gave. Dels ved selv at yde et bidrag til indsamlingen i de kurve, der er opstillet foreløbig i Rema 1000 og i Tutten i hallen. Arkivfoto: Mille Thomsen
Bibbi Visby og Charlotte Juel står bag Giv en gave - Langeskov, der fordeler gaver og næstekærlighed.
Annonce

Langeskov/Birkende/Marslev: Kender du nogen, der har fortjent en opmuntring? Det kan være det ældre ægtepar på den anden side af gaden - dem der aldrig får besøg. Eller den enlige mor, der knokler i hverdagen for at få det hele til at hænge sammen. Eller ham henne i nummer syv, hvis kone døde i foråret.

Hvis du kender sådan et menneske, så kan du nu anonymt sende dem en lille opmuntring i juletiden. Det hjælper Bibbi Viby og Charlotte Juel med under overskriften Giv en gave.

- Vi har gjort det i flere år, og det er vildt fedt på den måde at gøre andre mennesker glade, fortæller Charlotte Juel.

- Dem der modtager gaverne ved jo ikke, at de er nominerede, så de bliver så rørte over, at nogen har tænkt på dem. Jeg kan godt sige dig, at den dag, vi kører ud med pakkerne, får det hårene til at stå lodret.

Charlotte Juel understreger, at det er Bibbi Viby, der tager det store slæb, medens hun "bare hjælper til".

Og der er virkelig noget at tage fat på.

Annonce

Alle bidrag, stor som små, er velkomne

Giv en gave fungerer således, at alle er velkomne til at nominere en modtager, og mindst lige så velkomne til at bidrage med noget til at give som gave.

- Man skriver bare til Bibbi Viby på mail eller som personlig meddelelse på facebooksiden "Giv en gave - Langeskov", hvem man synes, der skal have en gave, fortæller Charlotte Juel.


Dem der gerne vil bidrage med en gave kan gøre det i kurve, der bliver opstillet i Rema 1000 eller i Tutten i hallen, Og der kommer nok endnu flere steder.

Charlotte Juel, Giv en gave


- Dem, der gerne vil bidrage med en gave, kan gøre det i kurve, der bliver opstillet i Rema 1000 eller i Tutten i hallen, Og der kommer nok endnu flere steder.

Alt stort eller småt bliver taget imod med begejstring. Det kan være en pose chips eller en marcipangris, en flæskesteg eller en flaske vin, eller måske en hjemmestrikket hue eller karklud.

- Det hele bliver samlet sammen af Bibbi Visby, og til sidst bliver det fordelt i små kasser. Vi kommer jo ikke bare med en enkelt karklud eller en marcipangris - det bliver kombineret og stykket sammen, fortæller Charlotte Juel.

Det er noget af et arbejde at samle julekasserne og få dem fordelt til de nominerede, men det gør Bibbi og Charlotte gerne - og har gjort i flere år. Sidste år blev det til mere end 50 gavekaser, der blev delt ud.

Og så er det jo i bund og grund slet ikke gaverne, det handler om. Som Bibbi Visby skriver i opslaget på Facebook:

"Det handler om næstekærlighed, nærvær, og at vi bemærker hinanden. Projektet går ud på, at vi i Langeskov tager hånd om hinanden og ser hinanden."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce