Annonce
Middelfart

Charlotte fik stjålet lys fra sin mands gravsted: - Man fjerner altså ikke noget fra en kirkegård

Det er disse tre lys, som er blevet taget fra Charlotte Hoés afdøde mands gravsted på Strib Kirkegård. Privatfoto
Der mødte 54-årige Charlotte Hoé et ærgerligt syn, da hun lørdag havde familien med forbi sin afdøde mands grav på Strib Kirkegård.

Strib: - Jeg synes da, det er rigtig, rigtig ærgerligt. For når man sætter noget dernede, betyder det jo noget.

Sådan fortæller 54-årige Charlotte Hoé om den oplevelse, hun havde lørdag på kirkegården i Strib. Her besøgte hun sin afdøde mands grav og kunne konstatere, at noget manglede fra gravstedet.

Hun havde familien med. De skulle mindes Charlottes mand, børnenes far, og børnebørnenes bedstefar Henrik, der døde i 2013. Hun havde nye lys med til graven. Men der manglede tre glas med levende lys, der havde personlig værdi for hende og familien.

Annonce

- Det var en venindes søster, som havde lavet dem til mig. Jeg fik lavet en, hvor der stod far på, en der stod bedstefar på og en der stod Henrik på. På den måde er de lavet lige præcis til, at de skulle sættes derned, fortæller Charlotte Hoé.

Charlotte Hoés første tanke var, at det nok var en af graverne, der var kommet til at fjerne dem, når de går rundt og vedligeholder kirkegården. Men da hun ringede til graveren, fik hun at vide, at de ikke fjerner den slags. Det stod altså klart for Charlotte Hoé, at nogen havde taget dem fra graven.

Mangel på respekt

Mandag delte Charlotte Hoé et opslag i bygruppen "Strib - perlen ved Lillebælt" på Facebook. Hun ville egentlig ikke gøre en større ting ud af det, men hun følte alligevel et behov for at sætte lys på episoden.

- Jeg havde nok bare brug for at lave et statement: Hold snitterne væk, siger hun.

Flere andre kommenterede hendes opslag og fortalte, at de også har oplevet, at der er blevet stjålet ting fra gravsteder. Fyens Stiftstidende har også tidligere beskrevet lignende historier fra andre steder på Fyn.

Det kom bag på Charlotte Hoé, hvor mange, der havde oplevet tyverier fra deres pårørendes gravsteder. Og hun bliver "en lille smule chokeret" over, at nogle kan finde på at gøre den slags.

- Det er den der med at gå ind på en kirkegård og ikke respektere det liv, der er der, og rammerne omkring, siger hun.

- Man fjerner altså ikke noget fra en kirkegård. Det er lidt uanstændigt.


Jeg synes da, det er rigtig, rigtig ærgerligt. For når man sætter noget dernede, betyder det jo noget.

Charlotte Hoé, Strib


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce