Annonce
Assens

Charlotte eller Ashil: møde med vælgerne inden urafstemning

Ashil Farokh og Charlotte Kjær svarede beredvilligt på - næsten - alle spørgsmål, men ikke når det kom til forløbet i de forskellige partiforeninger omkring valg af spidskandidater eller kritik af embedsmændene . Foto: Lise Wolf
Kan vi blive venner med SF igen, og hvordan vil I gå til Søren Steen Andersen, det var nogle af spørgsmålene, der trængte sig på, da medlemmer af Socialdemokratiet mødte de to kandidater til posten som partiets spidskandidat.Og kandidaterne - de har lært, at man skal lytte til vælgerne.
Annonce

Assens: Mærkerne efter den vælgerlussing, socialdemokraterne fik ved kommunalvalget i 2017, sidder der endnu. Det skinnede igennem, da partiet lørdag holdt medlemsmøde efterfulgt af nytårskur på rådhuset.

På medlemsmødet var der mulighed for at stille de sidste spørgsmål til Charlotte Kjær og Ashil Farokh, der begge bejler til posten som partiets spidskandidat og den, der skal prøve at vælte Søren Steen Andersen af pinden, som han efterhånden har sat sig godt og solidt på, ved valget i 2021.

Lussingen betød, at partiet tabte to pladser i byrådet. Rivalen Venstre gik frem og sidder nu på 13 pladser, mens Socialdemokratiet må nøjes med otte. Så det er noget af en udfordring en kommende spidskandidat står foran.

Urafstemning

Da Charlotte Vincentz Petersen har meddelt Socialdemokratiet i Assens Kommune, at hun ikke er spidskandidat ved kommunalvalget i november 2021, skal der findes en anden, som efterfølgende også skal være gruppeformand i byrådsgruppen.

De fire lokalforeninger i Assenskredsen, Assens-Vissenbjerg, Aarup, Tommerup og Glamsbjerg-Haarby har ved ekstraordinære generalforsamlinger i december hver indstillet en kandidat.

Charlotte Kjær er indstillet af Aarup og Haarby-Glamsbjerg.

Ashil Farokh er indstillet af Tommerup og Assens-Vissenbjerg.

Derfor skal der gennemføres en urafstemning blandt alle medlemmer, som afgør hvem der bliver spidskandidat.

Hvem det bliver offentliggøres 1. februar.

Annonce

Ud til alle

At gå til valg på at lukke skoler viste sig at være en dårlig ide - der var politikerne tydeligvis ude af trit med vælgerne. Det var derfor ikke overraskende, at begge kandidater lægger vægt på, at komme ud i alle kroge af kommunen og tale med de mennesker, der bor der. For nok skal politikken formuleres i samarbejde med de cirka 400 medlemmer, men de kan ikke alene levere en valgsejr politiken skal meldes klart ud, og kandidaterne skal lytte til vælgerne.

Annonce

Krydset sat hjemmefra

For nogle af mødets deltagere var løbet kørt. De havde sat deres kryds på den medbragte stemmeseddel, som blev husstandsomdelt for en uge siden. For andre gav mødet måske anledning til at tænke sig om en ekstra gang. I hvert fald fik de lejlighed til at stille kandidaterne de sidste spørgsmål. For hvad stiller man op med en borgmester, der er her og der og allevegne og tilmed er god til at snakke med både folk og deres hunde og sågar husker navne. Skal man gå efter personen eller politikken?

Og hvad med SF, kan man overhovedet igen få den gamle samarbejdspartner til at stemme for noget socialt igen?

Holdningsmæssigt er der af gode grunde ikke den store forskel på de to socialdemokrater. De prioriterer for eksempel velfærd og tager begge gerne en skattestigning på den konto. De kan også blive enige om, at læren af det seneste valg må være, at Socialdemokratiet skal mere ud at møde borgerne og lytte til deres holdninger.

For mange drejer det sig derfor måske mere om et valg af en kandidat, Charlotte Kjær, der har været med i 14 år og efter eget udsagn kender næsten enhver krog af kommunen eller Ashil Farokh, der blev kaldt den nye dreng i klassen - der, som han selv var inde på, måske kan bidrage med forandring.

Der kan være nuanceforskelle, som tidligere borgmester Finn Brunse bemærkede:

- Du siger mere "jeg", Charlotte, mens Ashil siger "vi", er det et udtryk for en stil, eller er det en talemåde, ville han vide.

De to kandidaters svar på nogle af spørgsmålene fra medlemmerne finder du andetsteds her på siden.

Hvem der bliver Socialdemokratiets kommende spidskandidat og den, der skal forsøge at slå Søren Steen Andersen, offentliggøres 1. februar.

Hvor vil I finde pengene til alt det I vil, når en udligningsreform ikke kan levere det hele, ville Elmer Philipsen vide. Foto: Lise Wolf
Foto: Lise Wolf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce