Annonce
Hus og have

Charlotte bringer det bedste frem i folks hjem

Charlotte Karlsson er boligstylist og har virksomheden StyleB4sale. Foto: Mette Fabricius
Som boligstylist forstår Charlotte Karlsson at få det bedste frem i andres boliger. Det handler ikke om dyrt design og total fornyelse, men om at fremhæve det gode i de bestående rammer. For Charlotte Karlsson er boligindretning en livslang passion. Hun hjælper andre med boligindretning og ikke mindst med at gøre boligen klar til salg.

Et hjem er meget mere end blot fire vægge med et tag.

For de fire vægge har det med at blive mere og mere personlige, for hvert år en familie bor der. Men det betyder også, at vi sætter et præg på vores hjem, som måske gør det så personligt, at andre ikke kan forestille sig at bo i det.

Her kommer Charlotte Karlsson ind i billedet. Hun er nemlig boligstylist og står bag virksomheden StyleB4sale.

Navnet siger det hele - i hvert fald hvis man forstår ordspillet. Det betyder i alt sin enkelthed styling af hjemmet, før det skal sælges. Det er nemlig Charlotte Karlssons store passion.

I knap 20 år har hun arbejdet med salg af it-udstyr. Også til mæglerbranchen. Et job, der har ført hende vidt omkring, men som dog også altid har holdt hende i tæt kontakt med boligindretning. Noget, hun har interesseret sig for siden sin barndom, hvor hun kunne bladre boligmagasinerne tynde.

Charlotte Karlsson

Bor i Nyborg, hvor hendes virksomhed, StyleB4sale, også har hovedkontor. Hun dækker primært Fyn og Jylland, men kører også gerne til Sjælland.

Hun samarbejder med både flyttefirma, elektriker, handyman, galleri og mange flere, som er med til at lette arbejdet omkring et salg.

Charlotte Karlsson er desuden selvlært boligstylist og har arbejdet i flere ejendomsmæglerrelaterede brancher. Hun er desuden i gang med uddannelsen til indretningsarkitekt.

www.styleb4sale.dk kan du finde priser og se før- og efterbilleder. Du kan også følge med på både Facebook og Instagram på @styleb4sale.

Klar til salg

Men først for snart tre år siden startede hun som selvstændig boligstylist. Her hjælper hun folk med boligindretning, men hendes primære opgave er at gøre hjemmet klar til salg.

- Det handler først og fremmest om at få boligen til at skille sig ud blandt alle de andre boligannoncer, for hvis ingen klikker på annoncen, kommer der heller ingen ud og ser huset i virkeligheden, fortæller Charlotte Karlsson.

Først og fremmest skal boligen altså se flot og indbydende ud på billederne. Det gælder ikke om at snyde eller forklæde hjemmet, men om at trimme det så tilpas meget, at andre kan se sig selv i det.

- Har man for eksempel en stor bogreol i sit hjem, behøver bøgerne ikke nødvendigvis stå snorlige, for at det ser pænt ud, men det skal de på billederne, for ellers skaber det rod i købernes øjne, forklarer Charlotte Karlsson.

Det er overraskende, hvor stor betydning oprydning har for et boligsalg. Det er også en del af hendes arbejdsopgaver, så der er masser af hårdt arbejde, selvom det ellers kan lyde nemt at være boligstylist.

- Mange sammenligner det med de tv-programmer, som de har set. Men virkeligheden er en helt anden. De fleste har fanget, at det er en god idé at få ryddet op og fikset eventuelle hængepartier, og det er helt korrekt, men resten er rimelig urealistisk. I nogle programmer kommer de med et helt hold af håndværkere, der kan flytte vægge, male og optimere. Det koster hundredtusinder af kroner, og sådan er virkeligheden ikke, fortæller Charlotte Karlsson.

Hun arbejder inden for de rammer, som boligen sætter til rådighed. Og det kan sagtens lade sig gøre. Hun har mange eksempler på, at oprydning, en let omrokering af møblerne og et par indrammede plakater eller kunstværker på væggene har kunne gøre hele forskellen.

- Man skal tænke på, hvem der kunne tænke sig at købe lige præcis sådan et hus, som man har til salg. Ligger der for eksempel en skole og/eller børnehave lige rundt om hjørnet, er det oplagt til børnefamilier, og de skal kunne se sig selv i hjemmet, selvom det måske er et ældre ægtepar med en gammeldags indretningsstil, der bor der, fortæller hun.

Annonce

Rum uden funktion

Det værste, man kan præsentere potentielle købere for, er værelser uden funktion eller et hjem uden møbler, hvor det er tydeligt, at man allerede er på vej videre.

- Det signalerer, at man bare gerne vil af med sit hjem, og så mister det værdi. Har man flere rum, hvor der måske bare står en enkelt seng i, kan det være svært for andre at se mulighederne. Indretter man dem derimod som kontor, musikværelse eller behandlerum, ser køberne pludselig de mange muligheder, fortæller Charlotte Karlsson og tilføjer:

- For mange mennesker har huset eller sommerhuset fungeret som en privat pensionsopsparing, og derfor er det så vigtigt, at man får mest muligt med, når man flytter derfra.

Hun lægger ikke skjul på, at det kan gøre en betydelig forskel for prisen, at man bruger en boligstylist. Det er en lille investering, der kan give et stort udbytte.

- Man har ikke ret meget indflydelse på sin øvrige pensionsopsparing, men når det kommer til ens bolig, kan man selv gøre en kæmpe forskel. Derfor er det så vigtigt, at man ikke bare er ligeglad eller lader stå til, synes hun.

Det er et af hendes vigtigste budskaber.

Som boligstylist bruger Charlotte Karlsson både sin passion og sit talent for boligindretning til at hjælpe andre. Foto: Mette Fabricius
Annonce

Et personligt hjem

Som boligstylist har hun gennem de sidste mange år samlet møbler, brugskunst, puder, tæpper og billeder, som hun kan bruge i sit arbejde. Det er en del af hendes passion, men det er også sådan, hun holder sig ajour med de mange tendenser.

- Det handler ikke kun om mode, men det gør en forskel, at man ved, hvad der rører sig, mener Charlotte Karlsson.

Dog er alle hjem forskellige, og først og fremmest skal hun tage hensyn til sine kunder, som bor i huset. Hun har dog aldrig oplevet, at nogen var utilfredse, selvom det dog ikke er alle idéer, hun får trumfet igennem.

- Folks hjem er meget personlige, og man er nødt til at mærke efter deres grænser og behandle dem med respekt. Selvom det giver mening at flytte et møbel eller rykke et tæppe, kan det kun ske, hvis alle er o.k. med det, fortæller hun.

Det er heller ikke altid, at hjemmet ser ud i virkeligheden som på de billeder, folk har set i annoncen.

- Nogle gange låner jeg et par puder eller en lampe til folk i forbindelse med, at mæglerne skal tage billeder. Mange frygter, at folk bliver skuffet, hvis de ikke ser det samme som på billederne, men i virkeligheden er det så små detaljer, at de færreste lægger mærke til det.

Nogle gange bliver folk så glade for møbler eller billeder, jeg har hængt op, at de gerne vil købe dem. Så finder vi også ud af det, fortæller Charlotte Karlsson.

Det kan altså godt betale sig at få stylet sin bolig inden salg. Især, hvis man har set sig blind på sit eget hjem, som rigtig mange gør, når de ved, at de er på vej videre. Så kommer Charlotte Karlsson med sin indre passion og særlige fornemmelse for indretning, trimmer hjemmet, så det forhåbentlig bliver solgt i en fart.

Før: Sådan så en ungdomsbolig ud, inden Charlotte Karlsson fik den trimmet. Foto: Charlotte Karlsson
Efter: Med få virkemidler fik hun den til at fremstå mere indbydende og knap så personlig. Foto: Charlotte Karlsson
Før: Farver og lys gør en stor forskel. Rummet skal kunne bære mørke møbler og træ, for at det ser indbydende ud. Foto: Charlotte Karlsson
Efter: Ved at male vægge og lofter hvide har Charlotte Karlsson fået mere lys ind i rummet og ramt en stil, som rammer bredt hos kommende købere. Foto: Charlotte Karlsson
Før: Et hjem kan godt blive for personligt, hvis man står overfor et salg. Det gælder om at få boligen til at ligne et sted, hvor andre også kan se sig selv bo. Her er det et teenageværelse, som Charlotte Karlsson har sat skik på. Foto: Charlotte Karlsson
Teenageværelse efter. Foto: Charlotte Karlsson
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce