Annonce
Navne

Charlotte blev kendt med sine hunde i Sydeuropa - nu har hun 40-års jubilæum med hundeopdræt

Charlotte Hansen fik sit eget kennelmærke, da hun var 18 år, og nu 40 år efter opdrætter hun stadig hunde med egen hundesalon i Refsvindinge. Her er hun med den ene af sine hunde Safari af racen Amerikansk Cocker Spaniel. Privatfoto
Charlotte Hansen er vokset op med en far, der gik på jagt og var involveret i Dansk Kennel Klub, og en mor, der var opdrætter og hundefrisør. I dag har Charlotte Hansen selv 16 hunde og har gjort en karriere ud af at arbejde med hunde.

Da Charlotte Hansen var barn, fik hun sin allerførste hund af sine forældre. Lady. En Amerikansk Cocker Spaniel. Herefter stod hun i timevis i sin mors salon, når der var lukket for kunder, for at eksperimentere med frisurer, indtil hun var godt tilfreds og stolt gik ud til sine forældre for at vise sit arbejde frem.

Hendes far havde jagthunde og var en del af Dansk Kennel Klub, og hendes mor var hundefrisør. Begge opdrættede hunde, og det var herfra, at interessen for alvor spirede.

- Hele min barndom har været fokuseret på hundeopdræt, hundeudstillinger og hundesoignering, så det var helt fra barnsben, at jeg fik blod på tanden med at børste og soignere. Jeg blev fuldstændig miljøskadet, fortæller Charlotte Hansen.

Annonce

I dag har hun sin egen hundesalon i Refsvindinge på et nedlagt landbrug, hvor hun bor sammen med sine to tjekkiske hyrdehunde, Zira og Zarafina, samt en flok Amerikanske Cocker Spaniels på i alt 14 styks.

Efter et liv med stor succes i Spanien med hundeopdræt og nu formand for Landsforeningen for hundesoignering Danmark kan hun fejre 40-års jubilæum med opdræt af hunde.

Fra Danmark til Spanien

Charlotte Hansen har altid gået sine egne vegne, og som 20-årig i 1983 rejste hun til Spanien, og det endte med at blive hendes hjem de næste 20 år.

- Det var egentlig kun meningen, at jeg skulle være rejseleder i en sæson, men så blev jeg dernede, og jeg fik mine to amerikanske cockere fløjet til Spanien. Jeg blev meget fascineret af spaniernes åbenhed og livsstil, fortæller Charlotte Hansen.

Netop hunderacen Amerikansk Cocker Spaniel kendte man ikke i Spanien på det her tidspunkt, og hvad der startede med at være en hobby endte med hundesoignering på professionelt plan, hvor Charlotte Hansen har rejst det meste af verden rundt til hundeudstillinger.


For at være en god hundefrisør skal man virkelig brænde for det. Det er et hårdt job, fordi vi i de fleste tilfælde må gå på kompromis med vores egne arbejdsstillinger

Charlotte Hansen


Afslutningen på Charlotte Hansens karriere i Spanien blev, at hun blev kåret som "Årets Opdrætter" og fik overrakt pokalen af den daværende spanske konge Juan Carlos.

Inden Charlotte Hansen rejste hjem til Danmark, vandt hun Årets opdrætter, hvor hun fik overrakt præmien af den daværende spanske konge Juan Carlos. Den spanske kongefamilie gik selv meget op i hundeopdræt. Privatfoto
Annonce

En karriere som hundefrisør

I 2003 ville skæbnen det så, at hun rejste hjem til sine forældre i Danmark efter et brud med sin partner, og selv om det heller ikke var meningen, at hun skulle blive i Danmark, så blev det sådan.

Hendes mor foreslog nemlig, at hun søgte optagelse i Landsforeningen for hundesoignering Danmark, som uddanner hundefrisører. Her havde hun mulighed for at gå til svendeprøve, og i 2004 åbnede hun sin egen hundefrisørsalon.

Blå bog

Charlotte Hansen, 58 år, bor i Refsvindinge. Uddannet revisorassistent.
Som 18-årig fik hun sit eget kennelmærke Truly Yours Kennel.
De første 10 år i Spanien boede hun på solkysten ved Costa del Sol, hvor hun også arbejdede i rejsebranchen. Herefter flyttede hun til Midtspanien, hvor hun boede lige uden for Madrid.
I 2003 flyttede hun hjem til Danmark, hvor hun tog til optagelsesprøve og blev hundefrisør. Den 1. januar 2004 åbnede hun sin egen salon CH-Design i Refsvindinge.
Hun har herudover taget en konflikthåndterings-uddannelse i 2019.
Som hobby tager hun til hundeudstillinger, træner aktivt og deltager i konkurrencer med sine hunde.

Men det var ikke helt nemt for Charlotte Hansen at vænne sig til den danske kultur igen. Det var ikke kun klimaet men ligeså meget livsstilen og hverdagen, der blev helt anderledes.

- Forleden dag fik jeg flashback, da jeg så "X Factor", og hvordan folk kan være ondskabsfulde, hvis andre har haft succes. Inden for hundefrisørbranchen har jeg ikke mærket det, men inden for hundeopdræt-konkurrencerne har det været svært at blive accepteret, fortæller Charlotte Hansen.

Udover 14 amerikanske cocker spaniels har Charlotte Hansen to tjekkiske hyrdehunde af racen Chodsky Pes. De hedder Zira og Zarafina. Privatfoto

Det var også en helt anden Charlotte Hansen, der som 40-årig rejste hjem, end den 20-årige pige, der forlod Danmark.

- Éns vennekreds har jo ændret sig. Mange var etableret og havde en børnefamilie. Det blev ikke til børn for mig, men det har bare givet dobbelt kærlighed til dyrene. Mange ting ville være anderledes, hvis jeg fik børn, så havde jeg ikke haft de samme rejse- og udviklingsmuligheder, forklarer Charlotte Hansen.

Men Charlotte Hansen elsker stadig sit arbejde som hundefrisør, som ikke kun består af ren wellness for hundene. Det tæller også negleklip, trimning og klipning af pelsen. Herudover får hun hunde, som bliver henvist fra dyrelæger med for eksempel hudbetændelse eller andre sygdomme.

- For at være en god hundefrisør skal man virkelig brænde for det. Det er et hårdt job, fordi vi i de fleste tilfælde må gå på kompromis med vores egne arbejdsstillinger. Selv om vi får undervisning i ergonomi, så er det jo hundens tarv, der tæller i første omgang. Men det er fantastisk at kunne råde og vejlede folk i at passe deres hunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce