Annonce
forside

Charlie Hebdo trykkes nu i syv mio. eksemplarer

Der bliver trykt yderligere to millioner eksemplarer af Charlie Hebdo, så oplaget er på syv millioner i alt.

På grund af en kolossal efterspørgsel bliver der trykt to millioner ekstra eksemplarer af den seneste udgave af den franske ugeavis Charlie Hebdo.

Det skriver den franske avis Le Monde.

Normalt har satirebladet et oplag på 60.000, men efter sidste uges terrorangreb mod avisens redaktion er bladene blevet revet væk, både i Frankrig og flere andre lande.

Oprindeligt havde distributøren MLP besluttet at trykke én million eksemplarer. Det blev sat op til tre millioner og siden fem millioner på grund af den store efterspørgsel.

Lørdag besluttede MLP så igen at øge oplagstallet.

Flere hundredetusinde eksemplarer er blevet opkøbt af firmaer og forskellige institutioner. Blandt andet har Air France opkøbt 20.000 eksemplarer til at dele ud blandt flyselskabets passagerer.

MLP oplyser, at der blev solgt 1,9 millioner eksemplarer i løbet af de første to dage, det seneste nummer af Charlie Hebdo var til salg.

En del af overskuddet fra salget går til de efterladte efter de ofre, der blev dræbt i forbindelse med angrebet mod Charlie Hebdo, skriver Le Monde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce