Annonce
GOG

Champions League: GOG's fem profilkampe i arenaen

GOG er ikke uvant med at spille store, internationale kampe i Jyske Bank Arena i Odense. Som her i marts sidste år i EHF Cuppen mod mægtige THW Kiel, der vandt opgøret 26-22. Foto: Robert Wengler
Det "nye" GOG er i Champions League for første gang. Klubbens fem internationale kampe vil alle blive spillet i Jyske Bank Arena i Odense.

Håndbold: Jyske Bank Arena i Odense bliver hjemmebane for GOG i klubbens første optræden i den mest prestigefyldte, internationale turnering, Champions League, siden rekonstruktionen i januar 2010.

GOG's DM-sølv i sidste sæson har givet GOG adgang til turneringen, hvor fynboerne er endt i gruppe D med i alt 10 kampe i efteråret - heraf fem på hjemmebane.

Su'vi:t Arena i Gudme kan ikke leve op til kravene fra det europæiske håndboldforbund, så derfor har GOG måttet lede efter en ny hjemmebane i Champions League. Både Jyske Bank Arena og Odense Idrætshal har været inde i billedet, men nu er det altså faldet på plads med samtlige kampe i arenaen.

Hos Odense Sport og Event ser administrerende direktør, Enrico Augustinus, frem til et godt samarbejde. Han siger:

- Vi har tidligere haft rigtig gode oplevelser sammen med GOG. Nu udvider vi samarbejdet, og vi glæder os til et godt teamwork både på og uden for banen.

Fynboernes fem modstandere i en vanskelig gruppe D er: Chekhovskie Medvedi (Rusland), Wisla Plock (Polen), Kadetten Schaffhausen (Schweiz), IFK Kristianstad (Sverige) og Dinamo Bucuresti (Rumænien). De to bedst placerede klubber går videre fra gruppespillet.

Annonce

GOG's fem hjemmekampe

Sådan spiller GOG klubbens fem hjemmekampe i Champions Leagues gruppe D - og alle i Jyske Bank Arena i Odense:

GOG-Chekhovskie Medvedi, Rusland, 22. september

GOG-Wisla Plock, Polen, 13. oktober

GOG-Kadetten Schaffhausen, Schweiz, 20. oktober

GOG-IFK Kristianstad, Sverige, 10. november

GOG-Dinamo Bucuresti, Rumænien, 1. december

Billetsalg fra onsdag

Fra GOG-direktør Kasper Jørgensen lyder det:

- Vi er glade for vores hjemmebane i Gudme. Men da det ikke kan lade sig gøre at spiller dér, er vi utrolig tilfredse med, at vi skal spille i den største arena på Fyn. Vi har spillet flere store kampe i den hal med masser af tilskuere og god stemning. Vi er glade for, at vi har så godt et samarbejde, så det er lykkedes os at få det hele til at gå op. Vi glæder os helt vildt til at give de fynske håndboldfans en oplevelse fra sportens øverste hylde.

Billetsalget skydes i gang onsdag kl. 09.00.

GOG indleder Champions League på udebane på søndag mod de svenske mestre fra Kristianstad. Første hjemmekamp er søndag den 22. september med Medvedi fra Rusland.

GOG har fået en hård start på sæsonen. Efter nederlag i sæsonens to første ligakampe mod Fredericia HK og Aalborg Håndbold er der pres på klubben for at hente en sejr hos Mors-Thy Håndbold onsdag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce