Annonce
GOG

Champions League: GOG kæmper for at få spillesteder på plads

3. marts 2019 spillede GOG - her fra venstre fløjen Odinn Thor Rikhardsson, backen Mathias Gidsel og playmakeren Josef Pujol - i Jyske Bank Arena i Odense med THW Kiel i EHF Cuppen. Arenaen er i spil i forbindelse med den kommende sæsons gruppespil i Champions League, men endnu er GOG's hjemmekampe ikke på plads. Foto: Robert Wengler
15. september spiller sidste sæsons DM-sølvklub sin første kamp i Champions League-gruppespillet, men arenaerne til de fem hjemmekampe er endnu ikke på plads.
Annonce

Håndbold: - Vi kæmper!

Sådan lyder ordvalget fra Kasper Jørgensen, direktør i GOG, omkring spillestederne for den fynske traditionsklubs fem hjemmekampe i gruppe D i den kommende sæsons Champions League.

Su'vi:t Arena i Gudme har gennem årene været et fort for GOG, men i Champions League-sammenhæng er fortet dømt ude af det europæiske håndboldforbund (EHF) på grund af for få siddepladser.

GOG har tidligere afviklet store kampe - blandt andet i EHF Cuppen - i Jyske Bank Arena (den tidligere Sparekassen Fyn Arena) i Odense, men tingene er tilsyneladende mere komplicerede denne gang.

- Vi er i forhandlinger med både arenaen og Odense Idrætshal. Men tingene er endnu ikke faldet 100 procent på plads, lyder det fra Kasper Jørgensen.

På spørgsmålet, om klubben risikerer at skulle uden for Fyn i gruppespillet, svarer direktøren:

- Det håber jeg bestemt ikke bliver tilfældet.

GOG indleder gruppespillet med en udekamp hos svenske IFK Kristianstad, søndag den 15. september. Første hjemmekamp er programsat til søndag den 22. september mod russiske Chekhovskie Medvedi.

Det er kun kort tid siden, at GOG blev præsenteret for programmet for gruppespillet, og det har sat klubben under ekstra pres for at få afklaret, hvor den skal spille sine hjemmekampe i den profilerede, internationale turnering.

GOG har ansøgt om dispensation til, at den sidste gruppekamp hjemme mod rumænske Dinamo Bucuresti, der sandsynligvis skal spilles lørdag den 30. november eller søndag den 1. december, kan blive afviklet i Su'vi:t Arena, men Kasper Jørgensen er ikke optimistisk med hensyn til et positivt svar på den ansøgning.

GOG's program i Champions League

GOG er i gruppe D i sæsonens gruppespil i Champions League.

Sådan ser fynboernes program i gruppespillet ud:

15. september, kl. 17.00: IFK Kristianstad (Sverige)-GOG.

22. september, kl. 15.10: GOG-Chekhovskie Medvedi (Rusland).

25.-29. september: Dinamo Bucuresti (Rumænien)-GOG.

13. oktober, kl. 16.50: GOG-Wisla Plock (Polen).

20. oktober, kl. 15.10: GOG-Kadetten Schaffhausen (Schweiz).

3. november, kl. 19.00: Kadetten Schaffhausen-GOG.

10. november, kl. 15.10: GOG-IFK Kristianstad.

16. november, kl. 14.00: Chekhovskie Medvedi-GOG.

20.-24. november: Wisla Plock-GOG.

27. november-1. december: GOG-Dinamo Bucuresti.

De to bedste klubber i gruppen får adgang til knockout-fasen, som indledes i slutningen af februar.

Annonce

To vigtige træningskampe

GOG er midt i en turbulent optakt til den nye sæson. Truppen mødte i princippet ind efter ferien torsdag den 18. juli, men reelt har truppen endnu ikke været fuldt samlet.

I sidste halvdel af juli havde GOG en stribe profiler - blandt andre Emil Lærke, Mathias Gidsel, Lukas Jørgensen og sin nye islandske målmand, Viktor Gisli Hallgrimsson - til U21-VM i Spanien, og for øjeblikket er andre profiler - blandt andre målmand Svend Rughave og playmaker Simon Bogetoft Pytlick - til U19-VM i Nordmakedonien. U19-landsholdets trænerassistent er i øvrigt GOG-assistent Mathias Albrektsen. Oven i alt dette har GOG fået sin veteranmålmand Søren Haagen alvorlig fiberskadet i en træningskamp mod sønderjyske i Vojens.

- Ja, der er udfordringer. Men vi glæder os til sæsonen - og også til et stramt efterårsprogram med mange kampe, fastslår cheftræner Nicolej Krickau.

Tirsdag og onsdag får GOG de første rigtige indikationer af, hvor holdet står tæt på den nye sæson med træningskampe mod Skanderborg og Skjern i henholdsvis Højby og Langeskov.

Annonce

Markante målsætninger

I sidste sæson var GOG tæt på at snuppe det danske mesterskab på hjemmebane i den anden DM-finale mod Aalborg Håndbold men måtte i sidste ende "nøjes" med sølv.

Målsætningerne for den kommende sæson er igen kontant markante. Direktør Kasper Jørgensen siger:

- Vi ser os selv som et tophold. Det vil sige, at målsætningen endnu engang er at spille med om DM-medaljerne, at komme med i pokalslutspillet (Final 4, red.) og også at komme videre fra gruppespillet i Champions League.

Torsdag bliver blandt andet klubbens sponsorgruppe præsenteret for den nye trup og den nye sæson ved et arrangement hos Energi Fyn.

GOG indleder ligaens grundspil 2. september ude mod de ambitiøse oprykkere fra Fredericia HK. Men inden da spiller fynboerne 21. august pokalottendedelsfinale ude mod Team Sydhavsøerne fra 1. division og Super Cup 27. august mod Aalborg Håndbold i Næstved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce