Annonce
Sport

Champions League-fravær har øget Landins håndboldglæde

Niklas Landin og THW Kiel sluttede sidste sæson på en skuffende femteplads.

Niklas Landin har fået mere overskud, fordi THW Kiel i denne sæson spiller færre kampe.

For håndboldmålmand Niklas Landin og hans tyske klub, THW Kiel, var det lidt af en fiasko, at det i sidste sæson blot blev til en femteplads i den tyske Bundesliga.

Det betød, at storklubben ikke kvalificerede sig til Champions League, men engang imellem kan en nedtur føre noget godt med sig.

Der er nemlig pludselig en del huller i kampkalenderen, der tidligere var besat af Champions League-kampe. For Landin har det betydet mere overskud og håndboldsult.

- Det kan virkelig mærkes. Når vi har spillet ligakamp, har vi nogle gange haft en uge, inden vi skulle spille igen. Der har jeg faktisk tænkt: Hvad skal vi dog lave i en hel uge?, siger Niklas Landin.

- Nu kan vi pludselig træne ordentligt og sætte os op til næste kamp. Vi kan glæde os og have den nervøsitet, som man faktisk ikke når at få, når man spiller hele tiden, siger han.

I Champions League skal alle hold alene i gruppespillet i aktion 14 gange, hvilket betyder væsentligt mere arbejde, end der er i den beskedne EHF Cup, som THW Kiel er henvist til.

Her skal hver klub kun spille seks kampe i gruppespillet, og hovedturneringen begynder først i februar.

- Mentalt er det bedre, end når vi har så mange store kampe, som man har i Champions League. Jeg har følt mig mere frisk i hovedet, og det er en kæmpeforskel, siger Niklas Landin.

Han slår dog fast, at det helst ikke skal blive en vane for klubben at stå uden for det fine selskab.

- Nej, det er selvfølgelig også sjovt at spille Champions League. Jeg kan leve med at undvære det i år, og det er fint lige at få et afbræk, men jeg vil da meget gerne tilbage, siger Landin.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce