Annonce
Sport

Champions League-fravær har øget Landins håndboldglæde

Niklas Landin og THW Kiel sluttede sidste sæson på en skuffende femteplads.

Niklas Landin har fået mere overskud, fordi THW Kiel i denne sæson spiller færre kampe.

For håndboldmålmand Niklas Landin og hans tyske klub, THW Kiel, var det lidt af en fiasko, at det i sidste sæson blot blev til en femteplads i den tyske Bundesliga.

Det betød, at storklubben ikke kvalificerede sig til Champions League, men engang imellem kan en nedtur føre noget godt med sig.

Der er nemlig pludselig en del huller i kampkalenderen, der tidligere var besat af Champions League-kampe. For Landin har det betydet mere overskud og håndboldsult.

- Det kan virkelig mærkes. Når vi har spillet ligakamp, har vi nogle gange haft en uge, inden vi skulle spille igen. Der har jeg faktisk tænkt: Hvad skal vi dog lave i en hel uge?, siger Niklas Landin.

- Nu kan vi pludselig træne ordentligt og sætte os op til næste kamp. Vi kan glæde os og have den nervøsitet, som man faktisk ikke når at få, når man spiller hele tiden, siger han.

I Champions League skal alle hold alene i gruppespillet i aktion 14 gange, hvilket betyder væsentligt mere arbejde, end der er i den beskedne EHF Cup, som THW Kiel er henvist til.

Her skal hver klub kun spille seks kampe i gruppespillet, og hovedturneringen begynder først i februar.

- Mentalt er det bedre, end når vi har så mange store kampe, som man har i Champions League. Jeg har følt mig mere frisk i hovedet, og det er en kæmpeforskel, siger Niklas Landin.

Han slår dog fast, at det helst ikke skal blive en vane for klubben at stå uden for det fine selskab.

- Nej, det er selvfølgelig også sjovt at spille Champions League. Jeg kan leve med at undvære det i år, og det er fint lige at få et afbræk, men jeg vil da meget gerne tilbage, siger Landin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce