Annonce
Sport

Challenge-system kan blive fortid midt i håndboldsæsonen

Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Ifølge Divisionsforeningens direktør kan det blive aktuelt at droppe challenge-system midt i håndboldsæsonen.

Det nye challenge-system, der i denne sæson bliver testet i den bedste danske håndboldliga både hos mænd og kvinder, kan blive fjernet midt i sæsonen.

Det siger Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, til Jyllands-Posten, efter at systemet onsdag var oppe på et fællesmøde i dansk håndbolds top oven på en kritisabel start.

- Det kan være, at vi står i november eller december og siger, at vi tror ikke på, at dette system har sin gang på jord. Så bliver indstillingen, at det ikke hører til i håndbold, og så må man håbe på, at det vil blive efterlevet, siger Thomas Christensen.

Systemet testes kun af i Danmark, men indtil videre har det været en hård fødsel.

Reglen om, at hver ligatræner én gang per kamp kan kræve at se en dommerkendelse igennem på video, har hidtil skabt mere forvirring end gavn.

Derfor har Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Divisionsforeningen bedt klubberne om inputs inden et møde i udviklingsgruppen i midten af oktober, skriver Jyllands-Posten.

- Det kan være, at det skal ændres eller helt droppes. Hvis det, som ikke virker, ikke kan tilrettes, skal det selvfølgelig ikke være der. Men vi har også lavet den aftale, at hvis noget kan rettes til det bedre, skal vi gøre det.

- Det gælder også, selv om reglementet tilskriver, at man ikke kan ændre regler i en igangværende sæson. Men i tilfældet med challenge er der tale om en testregel, og så er sagen en anden, siger Thomas Christensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce