Annonce
Nyborg

CFD udvider igen for millioner

Det nye byggeri begyndte i september sidste år - med fem måneders forsinkelse. Foto: Kasper Riggelsen
For tiden knokler håndværkerne på det tidligere døvehjem i Nyborg, hvor der skal bygges fem nye boliger og et større fælleshus.

Nyborg: Der er rift om boligerne på CFD - det tidligere døvehjem på Skaboeshusevej i Nyborg.

Derfor udvider man nu med yderligere fem boliger. De kommer til at ligge i forlængelse af de 15 boliger, som blev taget i brug i 2014.

Samtidig udvider man fælleshuset, så det kan rumme den ekstra aktivitet. I alt er der tale om et projekt til mellem otte og ti millioner kroner, oplyser lederen for det samlede tilbud, Bettina Juhl Nielsen.

Faktisk skulle byggeriet have stået færdigt inden jul, men det trak ud med at få den endelige byggetilladelse. I stedet satser man på, at de nye beboere kan flytte ind 1. juni.

- Det er blevet et vinterbyggeri i stedet for et sommerbyggeri. Det er samtidig forklaringen på, at vi har valgt at overdække fælleshuset. Det ser voldsomt ud, men det er altså for at undgå yderligere forsinkelser på grund af vejret, fortæller virksomhedslederen.

CFD råder desuden over 12 boliger i den gamle bygning ud til Skaboeshusevej samt et støttecenter i Havnegade med seks interne lejligheder.

Ud over selve boligerne rummer centret blandt andet et beskæftigelsestilbud til døve med særlige behov. Også denne del vil blive udvidet, når de nye boliger er taget i brug.

Og med folk på venteliste er de nye boliger allerede afsat. Hver bolig bliver på 45 kvadratmeter med eget bad, toilet og køkken, mens det udvidede fælleshus blandt andet rummer køkkenfaciliteter, et fælles opholdsrum, pædagogkontorer og toiletter.

Det ser voldsomt ud, men det har været nødvendigt at pakke det udvidede fælleshus ind for at undgå yderligere forsinkelser på grund af vejret. Foto: Kasper Riggelsen
De fem nye boliger ligger i forlængelse af en eksistrende beboelsesfløj og kan ikke umiddelbart ses fra Skaboeshusevej. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce