Annonce
Odense

Centralbiblioteket i Odense skal udvikle fremtidens bibliotek

Borgernes Hus i Odense rummer både centralbiblioteket og Borgerservice. Nu skal man være med at komme med bud på fremtidens bibliotekstilbud. Arkivfoto: Vibeke Volder
Som en del af en ny aftale skal centralbiblioteket i Odense sammen med landets øvrige centralbiblioteker finde ud af, hvordan fremtidens biblioteker skal nå brugerne.
Annonce

Odense: Hvordan skal fremtidens bibliotekstilbud se ud? Det spørgsmål skal Odense Bibliotekerne og Borgerservice arbejde med de kommende fire år, med indgåelsen af en ny national rammeaftale.

- Den er meget perspektivrig og understreger bibliotekernes samfundsmæssige værdi. Jeg er meget glad for, at vi i Odense fortsat kan oppebære vores status som centralbibliotek og dermed have andel i de kommende fire års nationale biblioteksudvikling, siger by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V).

I aftalen er der stukket en række temaer ud, som bibliotekerne skal arbejde med. Det første er "Kultur for alle", der skal fokusere på de grupper der i dag ikke bruger bibliotekerne.

Det andet spor er "Glæden ved sprog, litteratur og læsning", der bygger videre på bibliotekernes indsatser og samarbejde om at åbne og invitere borgerne ind i litteraturens verden, herunder særlige indsatser målrettet børn.

Det tredje spor er "Borgeren i den digitale transformation". Her handler det om at ruste biblioteker og borgere til de gennemgribende teknologiske forandringer vi står i.

- Centralbiblioteksopgaven sikrer, at vi fortsat har en overbygningsopgave for og med bibliotekerne på Fyn og således fortsat også her er en platform for et stærkt regionalt bibliotekssamarbejde. Det er en opgave, som giver gode muligheder for også at udvikle fremtidens bibliotekstilbud lokalt i Odense, siger Kent Skov Andreasen, der er chef for Odense Bibliotekerne og Borgerservice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce