Annonce
Indland

Central Holst-støtte trækker sig: - Jeg kan ikke være med til det

Carl Holst har langt fra opgivet kampen for en karriere i Folketinget. Arkivfoto

Thomas Bjerrum Rosenstand har været en af Carl Holsts (V) største støtter. Nu har han valgt at trække sig som formand for Holsts opstillingskreds. I stedet er Holsts chauffør under valgkampen indsat som formand.

Thomas Rosenstand har igennem hele forløbet været en af Carl Holsts (V) største støtter. Den opbakning er dog nu forsvundet, efter at Thomas Rosenstand har valgt at trække sig som formand for Holsts opstillingskreds i Esbjerg.

- Jeg kan ikke støtte op om det. Det er vigtigt, hvem man er som folkevalgt. Det er én selv, der må stå for vederhæftigheden. Der skal man altså ikke vente på en politiundersøgelse eller en domstol afgør sagen. Det er kun én selv som person, der kan det, siger Thomas Rosenstand.

I rollen som formand for Holsts valgkreds i Esbjerg udtrykte han ad flere omgange fuld tillid den daværende forsvarsminister i ugerne efter, at Fyens Stiftstidende, JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad bragte de første artikel om misbruget af offentlige midler i venstrepolitikerens valgkamp til Folketinget. Han kaldte det en klog beslutning af en dygtig politiker, da Carl Holst trak sig som forsvarsminister og erklærede sig ved samme lejlighed "meget, meget glad" for Holsts beslutning om at blive i Folketinget.

Det var dog alt sammen før, at regionen valgte at politianmelde Carl Holst umiddelbart efter, at Statsforvaltningens havde konkluderet, at den regionale assistance til Holsts valgkamp havde været ulovlig.

Siden tog Carl Holst orlov fra Folketinget. Men for Thomas Rosenstand blev det en tand for meget, da resten af bestyrelsen udtrykte opbakning til Carl Holst og en mulig genopstilling til Folketinget på kredsbestyrelsesmødet i sidste uge.

- Det her har ikke noget med politik at gøre. Det har simpelthen noget at gøre med vederhæftighed, pålidelighed og tillid. Man skal kunne være sikker på, at dem man stemmer på rent faktisk lader sig stemme på, fordi de vil hjælpe os alle sammen, lyder det fra Thomas Rosenstand, der mener, at det er en alvorligt sag, som Carl Holst står overfor.

- Det er ikke ligegyldigt, hvad du bliver meldt til politiet for. Der er altså forskel på, om man er kommet til at klippe hækken ind til naboen for lavt og så en sag, hvor man er blevet meldt til politiet af regionsrådet for misbrug af offentlige midler.

Holst-chauffør indsat som ny formand

Mens Thomas Rosenstand valgte at trække sig som formand, valgte den tilbageværende bestyrelse at bakke op om Carl Holst, indtil politiet har færdiggjort deres efterforskning og taget stilling til, om der skal rejses en tiltale.

Holst fik samtidig en ny, stor støtte på formandsposten, da hans chauffør under valgkampen, Jan Schou Jørgensen, blev indsat som konstitueret formand.

Han er stadig overbevist om, at politiet ikke vil kunne sætte en finger på Carl Holst.

- Jeg er den, der har været mest sammen med Carl under valgkampen, hvor han hele tiden har understreget, at vi endelig ikke måtte få betalt noget, der ikke skulle betales. Han har hele tiden sagt, at det skulle foregå på en ordentligt måde, siger Jan Schou Jørgensen, der mener, at Carl Holst har været udsat for en hetz i medierne.

- Det er jo blevet til sådan en folkedomstol, men i det her land er man altså uskyldig, til det modsatte er bevist. Så vi bakker Carl 110 procent op, siger han.

Han mener derfor heller ikke, at der vil være noget i vejen for, at Carl Holst snart kan afbryde sin orlov og vende tilbage til Folketinget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carl Holst, men ifølge Ugeavisen Bramming udtrykte han sig selv fortrøstningsfuld i forhold til en fremtid i politik i forbindelse med kredsbestyrelsesmødet i sidste uge:

- Jeg har stadig mod på politik. Jeg havde håbet på en afklaring om den verserende politisag, men det lader til at trække ud. Min orlovsperiode har jeg endnu ikke besluttet mig for, hvornår skal slutte. Forhåbentlig inden alt for længe, og så tager vi den derfra, sagde Carl Holst ifølge den lokale avis.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce