Annonce
Sport

Celtic lider første liganederlag i 585 dage

Celtic tabte søndag for første gang i mere end halvandet år til et skotsk hold. Billedet her er fra 0-1-nederlaget mod Anderlecht i sidste uge.

Celtic tabte søndag 0-4 ude til Hearts. Det var klubbens første nederlag til et skotsk hold i halvandet år.

Efter 69 kampe som ubesejret i den skotske Premier League og i den skotske pokalturnering gik Celtic-spillerne søndag fra banen som tabere.

Hele 0-4 tabte det forsvarende mesterhold ude til midterholdet Hearts. Det var Celtics første nederlag mod et skotsk hold siden 11. maj 2016 - det er 585 dage siden.

Dermed var det også manager Brendan Rodgers' første nederlag til et andet skotsk hold, da han først kom til Celtic i sommeren 2016.

0-4-afklapsningen var samtidig holdets største nederlag til et andet skotsk hold i mere end syv og et halvt år.

Celtic-lejren kan ikke pege på et reservehold som årsag til det klare nederlag, for holdet stillede op i stort set stærkeste opstilling.

Danske Erik Sviatchenko var ikke en del af Celtics trup. Han har på grund af skader ikke været på banen for skotterne siden begyndelsen af august.

I slutningen af november fik han to pladser på bænken, men siden har han ikke været en del af klubbens kamptrup.

Celtics 69 kampe uden nederlag til andre skotske hold er britisk rekord. Klubben var selv indehaver af den gamle rekord, som stod i 100 år, indtil Celtic med den ubesejrede kamp nummer 63 slog rekorden tilbage i november.

Efter søndagens uventede ydmygelse har Celtic blot to point ned til Aberdeen, der ligger på andenpladsen i den skotske Premier League. Celtic har dog spillet en kamp færre end rivalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce