Annonce
Nordfyn

Castors venner har skudt indsamling i gang

Hvis det nordfynske turistskib M/S Castor skal tilbage på vandet inden næste sæson, skal der samles godt 300.000 kroner ind. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Arbejdet med at gøre det gode skib Castor søklart efter branden løber op i en lille million kroner. Nu skal der samles penge ind.

Bogense: - Vi skal have alle gode kræfter i gang, fortæller Erik Hansen, der er tidligere sjakbajs på Castors legendariske bundhold, som klargør skibet i forbindelse med dets årlige værftsbesøg.

Efter at Erik Hansen ellers for nogle år siden stoppede som frivillig, er han vendt tilbage for at hjælpe efter den alvorlige brand, der ramte træskibet i september.

Ifølge et overslag på udgifterne står det nu klart, at skibet udover forsikringssummen på 600.000 kroner skal ud og finde cirka 300.000 kroner mere. Hvis det skal lykkes for de frivillige bag M/S Castor at få den 82-årige skude på ret køl igen, er man derfor nødt til at have hjælp.

- Castors Venner har startet en officiel indsamling, som efter reglerne er blevet anmeldt til indsamlingsnævnet. Dermed har vi officielt skudt kampen for Castor i gang, fortæller Erik Hansen.

Annonce

Tiltag på vej

Sammen med Kjeld Bruun og Otto Wilhelm-Kaalund udgør han den gamle kerne bag Castors Venner, og her har man en række spændende tiltag på bedding.

- Der bliver arbejdet på så mange planer lige nu. Bestyrelsen og alle de frivillige omkring skibet knokler for at få det til at lykkes, siger Erik Hansen.

Det indsamlede beløb sættes ind på en konto, hvor pengene er låst til reperationsudgifter.

Castor bliver ikke sendt på værft, før bestyrelsen bag skibet er sikre på at kunne betale for arbejdet, og hvis skibet skal være klar til sæsonen 2019 haster det med at få midlerne i hus.

- Castor skal afsted i starten af det nye år, så alle beløb er velkomne. Både små og store, siger Erik Hansen.

Man kan indbetale sit bidrag på den særlige konto i Nordfyns Bank reg. 6860-1190256 eller Mobilpay 20 16 13 99.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce