Annonce
Nordfyn

Castor: Rådne planker værre end brandskade

Udbedring af nogle rådne planker i skroget har vist sig at være en større udfordring end den brandskade, skibet fik i september 2018. Arkivfoto
Selve brandskaden er nu udbedret på det gamle nordfynske træskib, men der venter en større reparation af råd i skroget.

Bogense: På C.J. Skibs & Bådebyggeri i Egernsund er reparationen af det gode nordfynske træskib Castor lige nu sat på pause, mens bestyrelsen forsøger at finde penge hos en række relevante fonde. Samtidig har værftet haft andre opgaver på beddingen, så det bliver tidligst i sensommeren eller efteråret, der kommer gang i arbejdet på Castor igen.

I forbindelse med brandskaden fandt værftet et antal rådne planker i først bagbord side og senere i styrbord, da man fik fjernet køkkenet. Nu har det vist sig at udskiftningen af planker vil være et endnu større arbejde end selve brandskaden.

- Det er held i uheld, at det er blevet opdaget. Både vores tidligere værft og Skibstilsynet har overset de rådne planker, så vi er selvfølgelig glade for, det sker nu. Sikkerheden kommer i første række og det bliver et helt gennemgribende flot og velholdt skib, vi forhåbentlig kan præsentere for vores gæster næste år, siger bestyrelsesformand i Castor, Henning Gammelgaard.

Så længe bestyrelsen ikke kan få et fuldstændigt økonomisk overblik, tør han dog endnu ikke love, at Castor bliver sejlklart igen.

Det er nogle store områder af skroget, der er blevet forsynet med nye planker. Lige nu er skibet blevet kalfatret og lagt i vandet, så værftet har plads til andre opgaver. Foto: C. Jonsson, Egernsund.
Annonce

Aventura overtager ture

- Vi er fortrøstningsfulde, men jeg vil ikke give nogen garantier. Det er vores eneste mål, at Castor er tilbage til sæsonen 2020, men det afhænger af, at vi kan få hul igennem til nogle fonde. De rådne planker i skroget har vist sig at være en større og dyrere reparation end selve brandskaden, fortæller bestyrelsesformanden.

Castor blev bygget som fiskegalease hos Jensen og Lauridsen i Esbjerg i 1937 og fungerede indenfor fiskeriet indtil 1965. Siden har skibet blandt andet været brugt til lejrskoler og haft hjemhavn i både København og Nyborg, inden det kom til Bogense i 1996.

Resten af sæsonen har galeasen Aventura fra Middelfart overtaget noget af sejlplanen, hvor der sejles tre dage i juli. Det er den 11., den 17. og den 31. juli, hvor man både kan opleve de populære sørøverture for børnefamilier samt en aften- og en eftermiddagstur til Æbelø.

Turene skal bookes gennem Visitnordfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce