Annonce
Nordfyn

Castor er hjemme igen

Castor er tilbage i Bogense. Privatfoto
I denne uges lune forårsdage kan man nu atter lægge aftenturen forbi Vestre Mole og nyde synet af det gamle træskib, der mandag aften vendte hjem fra en større overhaling på værftet.

Bogense: De sidste reparationer er afsluttet på værftet i Egernsund og mandag aften sejlede Castor gennem indsejlingen til Bogense Havn for første gang i et år.

I de kommende dage bliver det først tømreren der rykker ombord og installerer nyt køkken og toilet på skibet, inden det såkaldte bundhold kan komme i gang med oprydning og den sidste finish.

- Vi har fået midler fra LAG MANK til nyt toilet og køkken. Arbejdet har allerede været i udbud, så vi satser på, at kunne komme planmæssigt i gang til den lidt forsinkede sæsonstart 1. juli. Det har været målet i denne sæson, fortæller Henning Gammelgaard.

Dermed er det en Castor i bedste form, der melder klar til sørøvertogter med børn, solnedgangsture til Æbelø og længere udflugter til Tunø, Endelave og Samsø.

Annonce

Søger besætning

Det er den Selvejende Institution Castor af Bogense, der ejer skibet i dag og her er man også stadig på udkig efter flere besætningsmedlemmer, der vil have et sommerferiejob på Kattegats blå bølger.

- Vi skal have både en skipper og en styrmand, der har uddannelse i at sejle med passagerer. Det vil typisk folk, der har sejlet på færger tidligere, for der stilles nogle andre krav, når man har betalende gæster ombord. Men vi vil meget gerne høre fra folk med den rigtige erfaring, så vi er dækket godt ind med mandskab, siger Henning Andersen.

M/S Castor blev bygget i Esbjerg i 1936 og fungerede indtil midt i 1950'erne som fiskerbåd i Nordsøen. I 1960'erne blev skibet bygget om og blev indrettet som lejrskoleskib for unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce