Annonce
Sport

Casper U. efter triumf og fiasko: Det har været et hårdt år

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
2019 har budt på VM-guld og en alvorlig knæskade for Casper U., der først forventer at spille igen i februar.
Annonce

2019 har været det bedste og det værste år for håndboldspilleren Casper U. Mortensen.

I januar var han med til at løfte trofæet, da Danmark vandt VM, men kort efter slutrunden viste en skanning, at fløjspilleren havde pådraget sig en alvorlig knæskade, som har holdt ham væk fra håndboldbanen siden.

Da landstræner Nikolaj Jacobsen i sidste uge udtog bruttotruppen til EM-slutrunden i januar, var Casper U. Mortensen da heller ikke med.

- Det har været hårdt. Det er et helt år ude, og nu misser jeg også EM, siger venstrefløjen.

Han spiller i FC Barcelona, og planen er, at han vender tilbage og træner med klubholdet fra 12. januar. Han forventer at kunne spille kamp igen fra februar.

- Jeg føler, at det lysner nu langt om længe. Jeg nærmer mig de procenter, der gør, at jeg forhåbentlig snart kan spille noget håndbold igen.

- Lige nu føler jeg mig på 80 procent, så jeg mangler lige de sidste 20 procent, der gør, at det bliver rigtig godt, og som det kræves på det her niveau, siger Casper U. Mortensen.

Han har talt med Nikolaj Jacobsen om EM-slutrunden, og begge var de enige om, at det ikke gav mening for fløjspilleren at skulle med, når han ikke har spillet en håndboldkamp i næsten et år.

- Jeg ønsker drengene alt det bedste til slutrunden.

- Forhåbentlig kan den glæde, det vil give mig at kunne begynde at træne håndbold igen med mit hold i januar, gøre det nemmere at komme igennem januar måned og se EM i fjernsynet frem for selv at spille det, siger han.

Casper U. Mortensen vil nu arbejde frem mod at blive klar til OL til sommer i Tokyo.

- Det er målsætningen at komme med til OL, men lige nu er det vigtigste at komme tilbage og spille for Barcelona. Klubben har støttet mig rigtig meget, og jeg skylder den alt. Barcelona har jo ikke fået noget som helst for pengene i et år nu.

- Jeg tror, at landsholdet er noget, der kommer automatisk igen, når jeg kommer tilbage og spiller kontinuerligt hver uge på et højt niveau. Det er jeg ikke så nervøs for. Det vigtigste er bare, at jeg kommer tilbage på 100 procent, for så skal jeg nok også præstere på håndboldbanen, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce