Annonce
Nyborg

Carsten Kudsk om valglussing: Jeg skulle ikke være gået efter borgmesterposten

Carsten Kudsk (til højre) fik ikke stemmer nok til at blive valgt ind i byrådet i denne omgang. Men det var ikke nok til at ødelægge humøret. Her lykønsker han Kenneth Muhs (V) med sejren. Foto: Johnny Anthon Wichmann
Kommunens 1. viceborgmester, Carsten Kudsk, er en færdig mand i lokalpolitik. Selv peger han på, det var en fejl at udfordre den siddende borgmester, Kenneth Muhs (V). Til gengæld glæder han sig over, at DF også røg ud.

Nyborg: - Tillykke med sejren Kenneth, og tak for samarbejdet. Det har virkelig været sjovt.

Carsten Kudsk, spidskandidat for Vi Lokale Demokrater, ankom først til valgcaféen på rådhuset efter midnat og gik direkte hen for at lykønske borgmester Kenneth Muhs (V).

Med kun 135 stemmer i alt var det nystartede parti ikke i nærheden af at sikre sig et mandat i det nye byråd, og kommunens 1. viceborgmester både lignede og lød da også som en mand, der havde erkendt sit nederlag.

Annonce

- Når du starter med at være i et parti og så går over til et andet, så giver det altid noget skudder-mudder. Derfor var jeg godt klar over, hvor det bar hen. Samtidig var det en fejl, at jeg gik efter borgmesterposten. I stedet skulle vi have sagt, at vi peger på Kenneth Muhs som borgmester, sagde han.

Carsten Kudsk mener også, at Vi Lokale Demokrater skulle have meldt klart ud, at man er tilhænger af den nye lokalplan for Lynfrosten, der skal bane vejen for et nyt butikscenter. I stedet nøjedes man med at foreslå en vejledende folkeafstemning om emnet.

- Med det meget klare mandat, som Venstre har fået af vælgerne, må vi bare konstatere, at der er opbakning til den linje, som borgmesteren har lagt omkring Lynfrosten. Personligt har jeg hele tiden været tilhænger, men som tidligere DF'er blev jeg tvunget af mit eget bagland til at løbe fra en aftale med Venstre, og det har jeg det ikke godt med, konstaterede han.

Den bedste investering

I det hele taget føler Carsten Kudsk ikke, at han skylder sit tidligere parti noget som helst. Derfor glæder han sig over, at også Dansk Folkeparti må forlade byrådet efter 1. januar.

- Hver eneste krone, jeg har investeret i, at DF ikke er kommet ind, er den bedste investering, jeg nogen sinde har gjort, sagde han uden dog at ville uddybe, hvad der lå i denne udmelding.

Anne-Marie Palm-Johansen, spidskandidat for Dansk Folkeparti, var ærgrede sig over valgresultatet. Foto: Johnny Anthon Wichmann.

For Dansk Folkepartis spidskandidat, Anne-Marie Palm-Johansen, var tirsdagens kommunalvalg en kæmpe skuffelse.

- Vi mistede mere end halvdelen af vores stemmer sammenlignet med valget for fire år siden, og det havde jeg virkelig ikke troet. Jeg synes selv, at vi har kæmpet en brav kamp, men vi er blevet ramt af en landstendens. For det er jo langt fra kun i Nyborg, at DF er gået tilbage. Vi er blevet udslettet fuldstændig, konstaterede spidskandidaten, der bestemt ikke har opgivet et comeback i lokalpolitik.

Om det også gælder Carsten Kudsk, er straks mere usikkert.

- Nu skal jeg først have talt med mit bagland, og så må jeg gøre op med mig selv, hvad der skal ske, bemærkede borgmesterkandidaten, der heller ikke er afklaret omkring, hvorvidt han bliver boende i Nyborg Kommune.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce