Annonce
Sydfyn

Carport udbrændt: Brandfolk stoppede brand i at nå huset

Foto: Palle Herløv
En garagebrand på Tåsinge var ved at få fat i huset, hvor beboerne var hjemme, men brandfolk fra Beredskabt Fyn forhindrede flammerne i at få fat i ejendommen, mens garagen udbrændte totalt.

Familien og deres hus slap uskadt, men garagen udbrændte totalt, da der torsdag aften udbrød brand i en carport på Vindeby Lærkevej på Tåsinge.

Politi og beredskabet blev alarmeret lidt efter klokken 20.00 og ankom samtidigt til adressen på Tåsinge, hvor de blev mødt af en overtændt carport.

Familien i huset var hjemme, men hverken de eller brandfolkene kunne stille noget op, så carporten udbrændte ifølge vagtchefen ved Fyns Politi totalt.

Til gengæld lykkedes det for beredskabets udsendte at forhindre flammerne i at få fat i huset også, selv om det kunne være gået galt.

- Ilden nåede ikke ind i huset, men man kunne se, at flammerne lige havde været inde og slikke på loftet af bygningen, siger Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi torsdag aften.

Hvad der har forårsaget branden, kan han ikke sige noget om endnu, så politiet vender tilbage til adressen fredag.

- Vi har lidt efterforskningsarbejde med at finde frem til årsagen til branden i morgen, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce