Annonce
Sport

Caroline Wozniacki: Min aggressivitet blev afgørende

Caroline Wozniacki er tilfreds med sin aggressive taktik i kampen mod svenske Johanna Lrsson, som danskeren vandt sikkert i to sæt.

Det var en hurtig omgang, da danskeren slog svenske Johanna Larsson i anden runde af Australian Open.

Det var en prioritet for Caroline Wozniacki at komme aggressivt fra start i duellen med svenske Johanna Larsson i Melbourne.

Og det lykkedes, siger danskeren efter sejren i Australian Opens anden runde.

- Jeg spillede aggressivt og tog bolden tidligt. Det var helt afgørende, at jeg ikke ville give hende tid til at blive stabil i sit spil, lyder analysen fra Caroline Wozniacki.

Og aggressiviteten var tydelig for de mange tilskuere på Margaret Court Arena.

Den 30-årige Johanna Larsson gjorde, hvad hun kunne, men Wozniacki turnerede med sublimt spil allerede fra kampens start. Kampkontrollen bevarede hun til det sidste, og det endte med cifrene 6-1, 6-3.

- Generelt er jeg meget glad for mit spil. Jeg ved, at hun har slagene og en god serv, så det var vigtigt for mig at komme fra start med et ordentligt pres.

Dog ser den danske tennisstjerne, der er seedet nummer tre i turneringen i Melbourne, stadig dele af sit spil, der kan forbedres.

- Jeg synes ikke, jeg fik tryk nok på mine returneringer, og det gjorde i perioder, at hun kom ind i en bedre rytme, siger Caroline Wozniacki.

I tredje runde skal Wozniacki møde enten russiske Maria Sharapova eller endnu en svensker, Rebecca Peterson.

De to spiller mod hinanden onsdag eftermiddag dansk tid.

- Jeg har mødt dem begge, så vi har en plan for begge kampe, siger Wozniacki om de mulige modstandere i tredje runde, der spilles fredag.

Wozniacki og Peterson mødte hinanden i første runde af Wuhan Open i marts sidste år. Her vandt danskeren 6-4, 6-1.

Omvendt har danskeren tørnet sammen med den russiske verdensstjerne flere gange før. I indbyrdes opgør har Sharapova vundet seks ud af i alt ti kampe.

Hvis russeren avancerer, så bliver det en hård kamp, bemærker danskeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce