Annonce
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Medejer og restaurantchef Katja Jensen serverede mange portioner æggekage med flæsk og bacon til de første kunder på genåbningens første dag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
To brødre fra Nordsjælland på fynsk gennemrejse googlede sig tilfældigt til Restaurant Carlslund efter at have fået råd om fynsk æggekage, og de var med på genåbningsdagen af det velkendte traktørsted i Fruens Bøge ovenpå konkursen for tre måneder siden.
Annonce

Stadig dampende varm kom æggekagen med flæsk og bacon og dertil et drys purløg hen til det udendørs bord, hvor brødrene Anders og Stefan Jensen fra henholdsvis Ølsted og Frederikssund havde sat sig.

- Jeg har nogle kolleger fra Fyn, som mange gange har snakket om fynsk æggekage på Carlslund. Derfor er vi endt her, fortæller Stefan Jensen om brødrenes pitstop i Fruens Bøge.

Stefan Jensens kone havde på nettet købt et antikt møbel i Esbjerg, så derfor tog brødrene ud fra sloganet "happy wife, happy life" tidligt af sted på sviptur til Jylland for at hente det, og med et frokoststop i Odense på hjemvejen.

- Vi havde googlet gode spisesteder i Odense, og Carlslund dukkede op hele ni gange. Så må det jo være et sted, der er værd at komme, siger Anders Jensen.

Uforvarende kom de så præcis samme dag som genåbningen af det kendte traktørsted 11 uger efter det tidligere driftsselskabs konkurs, og der var allerede godt gang i køkkenet efter det, Carlslund er berømt for, nemlig den fynske æggekage med flæsk og bacon.

Restaurant Carlslund

Carlslund ligger i Fruens Bøge i Odense, og blev opført i 1871 af kammerherre Benzon på Kristiansdal, det nuværende Dalum Kloster. Den er opkaldt efter hans søn Carl. På det tidspunkt lå der allerede flere udskænkningssteder i Fruens Bøge.

Efter kammerherrens død i 1875 solgte arvingerne skoven og de bygninger, der lå i skoven, til Odense Kommune for 53.000 kroner.

Efter at være brændt ned i en pyromanbrand i 2015 slog Restaurant Carlslund igen dørene op i maj 2017.

Tidligere var ejendommen ejet af Odense Kommune, men efter branden blev den solgt til en investorgruppe, som valgte at genopføre ejendommen til en oplyst pris på omkring 13 millioner kroner.

I slutningen af marts 2020 indgav driftselskabet bag Restaurant Carlslund en konkursbegæring under coronanedlukningen.

Grundlovsdag genåbnede Carlslund, og nu med én af de tidligere ejere fra det konkursramte selskab og fire tidligere medarbejdere som ejere.

Annonce

Rolig nattesøvn

Indenfor på Carlslund, som for tre år siden rejste sig fra asken efter en påsat pyromanbrand i 2015, havde en af de tidligere ejere fra det konkursramte selskab, tømrermester Niels-Henrik Hansen, travlt sammen med sine fire nye medejere, og adskillige ansatte.

Knap tre måneder efter, at Carlslund gik konkurs, kunne der atter serveres æggekage, Stjerneskud og Pariserbøf, og trods en kortvarig shitstorm fra vrede kunder med ubrugelige gavekort havde Niels-Henrik Hansen alligevel sovet roligt natten til åbningsdagen fredag.

- Jeg har i tre år været med til at drive Carlslund, og det samme har de øvrige ejere og ansatte, så der har ikke været stress på, siger han.

Det va alligevel med en vis ydmyghed, at han grundlovsdag og fars dag kunne åbne klokken 11.

- Det er et kæmpe privilegium at genåbne et sted med små 150 år bag sig. Jeg kom for mange år siden hos de tidligere forpagtere, og når vi gik derfra snakkede vi tit om, hvor fantastisk, det ville være at have sådan et sted her. Det er nu en realitet, siger Niels-Henrik Hansen.

I haven står borde og bænke med den afstand, myndighederne foreskriver, og jazzmusikken, Carlslund ellers har været kendt for i mange år, kommer ikke i gang i år.

Annonce

Perle i storbyen

Ved et af bordene havde familien Danny Have og Sidse Frost sammen med sønnen Asger Have taget plads og bestilt æggekage.

- Da vi hørte, at Carlslund ville åbne igen skyndte vi os at bestille bord, fortæller Danny Have.

Familien bor i en firlænget bindingsværksejendom fra 1771 ved Tårup på Østfyn, og nød at kigge på den nyopførte Carlslund i dens oprindelige stil.

- Det er herligt at sidde midt i naturen, skoven og fuglelivet. Stedet her er en perle midt i storbyen, siger Danny Have videre, mens han smagte på det friskstegte bacon og flæsk.

Brødrene Anders og Stefan Jensen fra henholdsvis Ølsted og Frederikssund havde googlet et godt spisested i Odense, og fik mindst ni resultater med Carlslund. Derfor blev det Carlslund, de tog til på vej hjem fra Esbjerg til Sjælland, og på det berømte traktørsteds genåbningsdag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Så er der serveret fynsk æggekage med bacon og flæsk, og dertil rugbrød, hjemmerørt sennep og rødbeder.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fars dag og grundlovsdag blev fejret af familien her med et besøg på den netop genåbnede Carlslund. Fra venstre er det sønnen Asger Have, og ægteparret Sidse Frost og Danny Have. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurant Carlslund genåbnede fredag grundlovsdag i Fruens Bøge 11 uger efter det tidligere driftsselskabs konkurs, og på menuen var blandt andet den berømte og velkendte æggekage. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Medejer og restaurantchef Katja Jensen serverede mange portioner æggekage med flæsk og bacon til de første kunder på genåbningens første dag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurant Carlslund i Fruens Bøge genåbnede fredag grundlovsdag og fars dag knap tre måneder efter konkursen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurant Carlslund i Fruens Bøge genåbnede fredag grundlovsdag og fars dag knap tre måneder efter konkursen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Palle Steen er kommet på Restaurant Carlslund i mange år, og han fejrede genåbningen fredag med en øl i de smukke grønne omgivelser. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurant Carlslund i Fruens Bøge genåbnede fredag grundlovsdag og fars dag knap tre måneder efter konkursen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurant Carlslund i Fruens Bøge genåbnede fredag grundlovsdag og fars dag knap tre måneder efter konkursen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurant Carlslund i Fruens Bøge genåbnede fredag grundlovsdag og fars dag knap tre måneder efter konkursen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brødrene Anders og Stefan Jensen fra henholdsvis Ølsted og Frederikssund havde googlet et godt spisested i Odense, og fik mindst ni resultater med Carlslund. Derfor blev det Carlslund, de tog til på vej hjem fra Esbjerg til Sjælland, og på det berømte traktørsteds genåbningsdag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brødrene Anders og Stefan Jensen fra henholdsvis Ølsted og Frederikssund havde googlet et godt spisested i Odense, og fik mindst ni resultater med Carlslund. Derfor blev det Carlslund, de tog til på vej hjem fra Esbjerg til Sjælland, og på det berømte traktørsteds genåbningsdag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce