Annonce
Fyn

Carl Holst på Det Fynske Folkemøde: Sætter ord på Venstres krise

Carl Holst (V), medlem af Folketinget, har selv prøvet at være i skudlinjen og har skrevet om det i bogen "Carl - Prisen for et liv i politik" i samarbejde med Bent Winther. Foto: Scanpix
Tidligere regionsrådsformand og minister Carl Holst kommer med på Det Fynske Folkemøde, hvor han vil give sit syn på situationen i hans parti, Venstre, før og efter de dramatiske begivenheder i sidste weekend.

Den seneste uges dramatiske begivenheder i partiet Venstre får også sin særlige plads på Det Fynske Folkemøde lørdag den 7. september på Fyens Stiftstidende. I nærmest 11. time er det lykkedes at få en af de kendte Venstre-politikere, tidligere regionsrådsformand og minister Carl Holst, til at give sit syn på situationen i Venstre netop nu.

Kl. 12.10 på hovedscenen i stueetagen i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense bliver Carl Holst interviewet af avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding.

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Carl Holst med, for et folkemøde uden et ord om partiet Venstre havde set lidt mærkeligt ud, siger journalist Helle Kryger, som de seneste måneder har stået i spidsen for at samle brikkerne til dette års folkemøde.

Aftaler med politikere skal laves mange måneder i forvejen, og derfor var det umuligt at tage højde for den seneste uges dramatiske begivenheder i Venstre, der endte med både formand Lars Løkkes og næstformand Kristian Jensens afgang i lørdags.

- Carl Holst har lovet, at han vil se både tilbage og frem i interviewet, og det er jo ingen hemmelighed, at han også selv har prøvet at være i fokus, både da han stod i spidsen for Region Syddanmark, og da han i en kort periode var minister i en Venstre-regering, tilføjer Helle Kryger.

Med tilsagnet fra Carl Holst og den konservative partileder Søren Pape, som stiller op på hovedscenen kl. 14.10 og dermed udvider folkemødet med et ekstranummer, skulle der være en god mulighed for at få et indblik i dagsformen i blå blok.

- Det er altid et stort puslespil at få programmet til at gå op, men vi arbejder heldigvis i et dynamisk hus, som rykker med begivenhedernes gang. Et afbud fra Pia Olsen Dyhr, SF's partileder kombineret med udviklingen i Venstre, banede vejen for, at vi nu kan slå dørene op til et folkemøde med et yderst alsidigt og samtidig højaktuelt program, lyder det fra Helle Kryger.

Annonce

Det Fynske Folkemøde

Hvor: Fyens Stiftstidende, mediehuset, og foran på Banegårdspladsen i Odense.

Hvornår: Kl. 10-14. Dog ekstra interview med Søren Pape (K) kl. 14.10.

Indhold: Debatter, interviews og mulighed for at se, hvordan mediehusets journalister og fotografer arbejder. Plus en hel del mere. Desuden smagsprøver på mad og drikke fra en række lokale, fynske producenter.

Gratis adgang for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce