Annonce
Faaborg-Midtfyn

Carl Aage er første mand på splinterny genbrugsplads: - Det er næsten som at komme i paradis

Carl Aage Henriksen er den første til at aflevere haveaffald på den nye genbrugsplads i Ringe. Han er ganske godt tilfreds med pladsen. Foto: René Johansen
Mandag morgen blev snoren klippet til Ringes nye genbrugsplads, som byder på langt bedre faciliteter for både brugere og borgere end tidligere.

Ringe: I sidste uge måtte borgerne i Ringe helt droppe afleveringen af affald eller i hvert fald finde et alternativ til genbrugspladsen i Ringe, der var lukket ned på grund af flytningen fra den nu gamle plads på Korsvangen og til den spritnye plads på Kielbergvej.

Mandag morgen blev porten til den nye genbrugsplads i Ringe åbnet, og allerede fra morgenstunden er de første borgere forbi - blandt andre Carl Aage Henriksen.

- Jeg vil lige sige, at der har aldrig været problemer på den gamle plads. Der har altid været god betjening, men jeg må da indrømme, at det her er da 10 gange nemmere, når vi bare lige kører rundt. Det er en stor fordel med den megen plads her, lyder dommen fra Carl Aage Henriksen, da han har taget en rundtur på pladsen med sin bil og en trailer fyldt med haveaffald.

Annonce
Jørgen Larsen har været ansat i 16 år, og som mange andre glæder han sig over den nye genbrugsplads. Mandag morgen hjælper han de første brugere med at finde de rette containere. Foto: René Johansen

Det havde han faktisk ikke behøvet, for haveaffald skal nu læsses af uden for pladsen. Det kan man gøre hele døgnet.

- Det er næsten som at komme i paradis, bemærker Carl Aage Henriksen med et smil på læben.

Borgmester på afveje

På grund af corona-situationen bliver mandagens åbning uden den store festivitas. Borgmester Hans Stavnsager (S) får æren af at klippe den røde snor, men Stavnsager er dog lige ved at komme for sent, fordi han ikke er helt skarp på, hvor Ringes nye genbrugsplads er skudt op.


Det er det eneste rigtige at gøre. Der er kommet flere og flere fraktioner på i årenes løb, og pladsen (på Korsvangen) var blevet for lille.

Jørgen Larsen, ansat gennem 16 år på genbrugspladsen


Han når dog på plads tids nok til at klippe snoren klokken 9.

- Det er faktisk et ret vigtigt projekt, for vi arbejder mere og mere med at genanvende ting, og når vi får bedre forhold som her på pladsen, så er der også flere og flere, der bruger den, mener Hans Stavnsager.

Klokken 9 blev pladsen på Kielbergvej åbnet. Det var borgmester Hans Stavnsager (S), der fik lov til at klippe den røde snor. Foto: René Johansen

- Og så er genbrugspladsen et af de eneste steder, hvor vi kan mødes lige i øjeblikket, og jeg er overbevist om, at den her plads bliver til stor glæde for borgerne, lyder det blandt andet fra borgmesteren, inden han klipper snoren og får en rundtur på pladsen.

Annonce

Farlige situationer

Her er Jørgen Larsen allerede i gang med at guide de første borgere til de rette containere. Han har været ansat på stedet i 16 år, og det er ikke kun borgerne, som er glade for den nye plads.

- Det er det eneste rigtige at gøre. Der er kommet flere og flere fraktioner på i årenes løb, og pladsen (på Korsvangen) var blevet for lille, siger Jørgen Larsen og tilføjer.

- Det har skabt mange farlige situationer, når lastbiler og gummigeden har kørt rundt mellem bilerne på pladsen. Her bliver det adskilt, så det er rigtig godt, slår Jørgen Larsen fast.

Pladsen havde ikke været åbnet i mange minutter, før de første ting blev smidt i containerne. Foto: René Johansen

Arbejdet med at anlægge den nye plads blev påbegyndt i marts 2020 - stort set samtidig med, at landet blev lukket ned første gang. Det skabte lidt bekymring hos FFV-direktør Christian Møller.

- Det satte gang i tankerne om, hvad der ville ske med håndværkere og kunne vi få materialerne. Men alt er bare kørt efter planen, smiler direktøren.

Annonce

Genbrug kommer senere

Selv om pladsen nu er åben og klar til brug, må borgerne alligevel vente med at gøre brug af en større genbrugsafdeling på stedet. Ifølge afdelingsleder hos FFV Henriette Eickstedt åbnes den først op, når corona-restriktionerne lempes.

- Den åbner vi ikke op for nu på grund af corona, for det tager noget tid, når folk skal kigge på tingene. Vi vil ikke kunne styre, hvor mange der kommer ind, siger afdelingschefen, der i samme ombæring påpeger, at man godt kan aflevere tingene til genbrugsafdelingen nu.

FFV er i øjeblikket i gang med at lave en stort set tilsvarende genbrugsplads i Årslev som den i Ringe. Den åbner formentlig i marts, og de to pladser koster tilsammen 38 millioner kroner.

Christian Møller har tidligere forklaret, at million-investeringen betyder, at prisen for at benytte genbrugspladserne - inklusiv den nuværende ordning med indsamling ved alle husstande - vil stige med 275 kroner til 1831 kroner om året per husstand.

Det bliver lettere at komme af med jern og metal - og meget andet - på den nye plads. Foto: René Johansen
Arbejdsforholdene, når ansatte skal håndtere kemikalier og andet farligt affald, er blevet meget bedre. Foto: René Johansen
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Affaldssortering har konsekvenser: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Middelfart

Øl-ekspert klæder dig på til højtiden: Disse syv øl skal du drikke til jul

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Erhverv For abonnenter

Nordsjællandske Kamma og Jakob jubler: Har fået 900.000 kroner til drømmeprojekt på Fyn, men én vigtig ting mangler

Annonce