Annonce
Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Karina Bjerremann fra Skovsby undrede sig over, at personalet ved teststedet oplyste, at der ikke var flere test tilbage. Carelink-direktør beklager, at personalet har talt usandt. Privatfoto
Ansatte fra Carelink har brugt manglende test som forklaring på, at kø ved teststeder skulle lukkes. Carelink beklager, at personalet har talt usandt.

Vissenbjerg: Karina Bjerremann stillede sig tidligere på ugen frem med kritik af teststedet ved Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter, hvor personalet halvanden time før lukketid søndag aften meddelte de fremmødte, at der ikke var flere testkits tilbage, og man derfor ikke kunne pode alle borgere i køen den dag.

Firmaet Carelink, der står bag teststedet, afviste, at der var mangel på testkits og mente, at der var tale om en "kommunikationsfejl".

Den forklaring har fået flere læsere til at henvende sig til avisen. Herunder Linda Deleuran, der søndag aften stod i kø klokken 18.35 og bekræfter Karina Bjerremanns udlægning.

Annonce

- Om testerne har set forkert på klokken, det er jo ikke til at vide. Men det er jo en god måde at lukke ned på, hvis man er lidt konfliktsky med en kø, der eventuelt ikke er til at nå igennem, skriver Linda Deleuran til avisen.

Hun kørte efterfølgende til teststedet i Tommerup St.

Palle fik samme besked

Palle Møller Nielsen fortæller en lignende historie. Han bor i Odense NV og var søndag aften kørt til Vissenbjerg. Han ankom omkring klokken 18.15.

- Køen var ikke særlig lang, så jeg tog opstilling i køen, og det gik langsomt fremad, og køen bag mig blev lidt større. Efter cirka et kvarter kom en dame ud fra centret og meddelte, at der ikke var flere testkits end til enten 32 eller 36 personer, og hun fik talt op til, hvor grænsen var og sagde pænt undskyld til resten af køen, som så kunne gå hjem, skriver Palle Møller Nielsen.

Han fortsatte desuden til teststedet ved Langesøhallen i Morud, hvor han kom til som én af de sidste. Ifølge Palle Møller Nielsen blev han af personalet instrueret i at meddele borgere, der ville stille sig bag ham i køen, at der ikke var flere testkits tilbage.

Også byrådskandidat Henrik Kirk fra Vissenbjerg har kommenteret historien. Han oplevede sidste tirsdag at blive afvist to minutter inden lukketid med en forklaring om, at der ikke var mere "væske" tilbage.

Annonce

Direktøren beklager

Driftsdirektør Lars Bladt fra Carelink forklarede tidligere på ugen, at firmaet ikke oplever mangel på testudstyr. Tværtimod har firmaet over en halv million test på lager, fortalte han.

Han har efterfølgende undersøgt sagen nærmere. Det har givet anledning til at indskærpe procedurerne overfor de 2200 ansatte.

- Teamet har af forskellige årsager ønsket at lukke køen og har følt, at det var mere bekvemt og nemt at sige, at vi ikke har flere testkits. Så kan borgerne jo ikke brokke sig. Men det passer simpelthen ikke, og jeg er dybt ked af, at vi ikke kan finde ud af at kommunikere rigtigt, siger driftsdirektøren.


Teamet har af forskellige årsager ønsket at lukke køen og har følt, at det var mere bekvemt og nemt at sige, at vi ikke har flere testkits. Så kan borgerne jo ikke brokke sig. Men det passer simpelthen ikke

Lars Bladt, driftsdirektør


- Der er åbenbart nogle, der har været kreative og fundet en måde, hvor borgerne ikke stiller spørgsmål ved det. Det er simpelthen ikke godt nok, og det har jeg udtrykt klart og præcist. Vi beklager, og det er selvfølgelig ikke noget, vi er stolte af, men når vi har med mennesker at gøre, så sker der sådan nogle ting, understreger Lars Bladt.

Annonce

Podere overfuset

Det er ifølge Lars Bladt normal procedure, at man lukker en kø inden lukketid, hvis man kan se, at man ikke kan nå at pode alle i køen. Det har ifølge driftsdirektøren givet udfordringer nogle steder.

- Vi bruger rigtig meget energi på, hvordan vi lukker køen, så vi ikke får vrede borgere, der bliver sure og aggressive. Vi skal samtidig give vores ansatte ro til det, de skal og gøre det lovligt for dem at tage hjem. Vi skal tale ordentligt til hinanden - og vi skal i hvert fald ikke lyve. Vi skal bare oplyse i et ordentligt toneleje, siger Lars Bladt.

- Der er nogle borgere, der ikke forstår, at vi lukker køen en halv eller hel time før. Vi har haft nogle uheldige oplevelser med borgere, der har tilsvinet vores folk, så jeg har haft krisepsykolog på, tilføjer han.

Carelink poder dagligt 50.000-60.000 borgere i Region Syddanmark. Udover lageret på en halv million testkits, så har Carelink ifølge Lars Bladt adgang til yderligere fem-seks millioner test.

Annonce

- Man skal ikke lyve

Det er Region Syddanmark, der er øverste ansvarlig for teststederne. Poul-Erik Svendsen (S) er formand for Sundhedsudvalget - og i øvrigt bosat i Skydebjerg ved Aarup og stiller op som borgmesterkandidat i Assens Kommune til kommunalvalget.

Poul-Erik Svendsen (S) kalder forklaringen om, at der er mangel på test, for tåbelig. Arkivfoto: Michael Bager.

Han har ikke før hørt om fremgangsmåden, men kalder den "tåbelig".

- Selvfølgelig skal man ikke lyve. Længere er den ikke. Jeg er selv blevet testet ret mange gange og har ikke oplevet problemer, siger Poul-Erik Svendsen, der glæder sig over, at Carelink selv er opmærksom på problemet.

- Det (forklaringen om de manglende test, red) er med til at skabe usikkerhed om noget, der i virkeligheden er velfungerende. Det er tåbeligt at skabe slinger i valsen, understreger udvalgsformanden.

Gode råd fra læserne

Fyens Stiftstidende i Assens har spurgt følgere af facebookgruppen Testcenter i Assens Kommune, hvor de oplever, at der er nemmest og hurtigst adgang til test.

Herunder er udvalgte input.

Vinnie Heidi Olsen: 

- Jeg syntes altid, det går hurtigt på Assens gamle rådhus. Jeg har har kun ventet kort alle gangene. Jeg er der omkring klokken 10.

Karina Grønbek Rasmussen:

- Jeg er i Aarup om tirsdagen (testning på grund af sport), cirka klokken 14.40. Der er ofte kun 10-15 i kø. Inden sporten åbnede indendørs, var vi til test cirka klokken 16.00, og der kunne man ofte gå direkte ind.

Lene Aagaard Hansen:

- Jeg har oplevet både kort og lang kø. Jeg bliver testet to gange om ugen. Hellere ventetid end risikoen for at blive syg/smitte andre, uden man er klar over det.

Karsten Hesselager:

- Jeg har besøgt Glamsbjerg to-tre gange - mandage sidst på eftermiddagen - da jeg skal på arbejde om onsdagen. Der er stort set ingen kø til PCR-test. Jeg kører gerne lidt længere for ikke at stå for meget i kø.

Helle Jakobsen:

- Vi bliver testet mindst en gang om ugen. Jeg bor i Tommerup og bruger fine tilbud i Fyrtårn Tommerup og Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter. Det tager typisk en halv times tid. Fredag aften eller søndag formiddag lidt mere. Er køen lang i Vissenbjerg, kører vi blot til Fyrtårn Tommerup.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce