Annonce
Udland

Canadisk mand fundet dræbt i Burkina Faso

Canadisk mand, der blev bortført af formodede jihadister, er fundet død.

En canadier, som blev bortført i Burkina Faso tidligere på ugen, er fundet død, oplyser landets sikkerhedsministerium.

Manden blev bortført af en halv snes bevæbnede mænd sent tirsdag ved en mine nær grænsen til Niger. Et område, som ifølge myndighederne i stigende grad angribes af islamistiske jihadister.

Burkina Fasos sikkerhedsminister, Clement Sawadogo, siger, at hele landes sikkerhedsapparat er sat i alarmberedskab for at finde personerne bag angrebet.

Den canadiske statsborger arbejdede angiveligt i området for et mineselskab, der hedder Progress Minerals.

Tidligere på måneden forsvandt også en canadisk og en italiensk kvinde, meddelte ministeren.

Antallet af angreb fra militante islamister er steget de seneste måneder, og flere steder i den nordlige del af Burkina Faso har der siden 31. december været erklæret undtagelsestilstand.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har 270 personer mistet livet i kampe, der har fundet sted siden 2015.

Den canadiske kvinde på 34 år og hendes veninde fra Italien på 30 år er sidst set i Burkina Faso 15. december.

De to kvinder skulle rejse til Togo for en humanitær organisation, der arbejdede med et projekt i området. Men de nåede aldrig frem.

Det canadiske udenrigsministerium har advaret sine borgere om at rejse i Burkina Faso, hvis det ikke er nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];