Annonce
Erhverv

Canadisk cannabis-eventyr taber pusten: Dansk fabrik i bero

Brendan Mcdermid/Reuters
Opførslen af fabrikken Aurora Nordic 2 sættes i bero, når bygningskonstruktionen er færdig.

Det canadiske selskab Aurora har haft stor succes med at sælge medicinsk cannabis i hjemlandet, og derfor satsede canadierne på et europæisk gennembrud - blandt andet med base i to danske fabrikker.

Men det europæiske eventyr lader vente på sig. Og som følge heraf har Aurora efter et dårligt regnskab valgt at skrue ned for tempoet og blandt andet sætte planerne om den ene danske fabrik i bero.

Det danske datterselskab, Aurora Nordic, har den første fabrik klar til at producere 20 ton medicinsk cannabis årligt, når Lægemiddelstyrelsen giver grønt lys for salget af det.

Til gengæld kommer der til at gå lidt længere tid, før den anden fabrik, Aurona Nordic 2, kommer til at starte sin produktion.

Ifølge Mads Ulrik Pedersen, der er direktør for Aurora Nordic, bliver fabriksbygningen færdiggjort. Men planerne for at fylde fabrikken med inventar udskydes i første omgang med tre til seks måneder.

- Vi havde kigget meget på det nordamerikanske marked, hvor udskrivningen af medicinsk cannabis er nærmest fordoblet hvert eneste år.

Når canadierne har svært ved at øge salget til det europæiske marked med lige så meget som det canadiske, skyldes det ifølge Mads Ulrik Pedersen, at europæiske myndigheder er mere "konservative" med deres tilladelser.

Direktøren forventer, at fabrikken kan begynde sin produktion engang i sidste halvdel af 2020.

Aurora Nordic 2 var tiltænkt en langt større produktion. Ved færdiggørelse skal den producere omkring 200 ton årligt.

Det canadiske moderselskab håber at spare 80 millioner dollar ved at sætte fabrikkens opførsel i bero.

Aurona Nordics produktion er primært sigtet mod det tyske marked.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce