Annonce
Udland

Canada tager skridt til at udvise topchef i Huawei til USA

Onsdag bliver det afgjort, om Canada vil udvise Meng Wanzhou til USA. Hun er finansdirektør i kinesiske Huawei og datter af telegigantens stifter og chef. De første skridt til udvisning blev taget af Canada fredag. (arkiv)

Canadas justitsministerium gør klar til, at datter af Huawei-chef kan udvises til retsforfølgelse i USA.

Canada tager skridt til at udvise Huaweis finansdirektør til USA.

Meng Wanzhou, der er datter af den kinesiske elektronikgigants stifter, er sigtet for at have brudt de amerikanske sanktioner mod Iran.

Hun blev 1. december anholdt i Vancouver på anmodning fra USA, mens hun var ved at skifte fly.

- I dag har embedsfolk i justitsministeriet i Canada udstedt en tilladelse til at påbegynde en udvisningsproces i sagen mod Meng Wanzhou, hedder det i en erklæring.

Sagen er tilstrækkeligt belyst til at få sagen for en dommer med henblik på at udvise Huaweis finansdirektør, hedder det.

Hun ventes at blive ført i retten i Vancouver onsdag i næste uge.

Hvis en dommer siger god for hendes udvisning, så ville kun en indgriben fra Canadas justitsminister forhindre hende i at blive udvist til USA.

Kina raser over Wanzhous anholdelse og har truet Canada med bål og brand, hvis det sender hende til USA.

Den kinesiske ambassade i Canada udtrykker fredag sin foragt for beslutningen om at gå videre med sagen om udvisning.

- Det er politisk forfølgelse af et kinesiske hightech-selskab, lyder det.

Canadas regering har afvist Kinas krav om at løslade Meng og gjort opmærksom på, at det ikke kan blande sig i, hvad den dømmende magt foretager sig.

Meng er ikke fængslet, men bevæger sig rundt i Vancouver med en fodlænke, efter der er betalt en kaution.

USA's anklager mod hende omfatter banksvindel, obstruktion og tyveri af teknologi.

Det canadiske justitsministerium gør opmærksom på, at det ikke er domstolen i Vancouver, der afgør, om hun er skyldig. Det er op til en domstol i USA.

Til ærgrelse for Canada sagde USA's præsident, Donald Trump, i december, at han kunne gå ind i sagen og lade Meng gå, hvis det tjener USA's nationale sikkerhed.

Det fik Canadas regering til at advare mod at politisere sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce