Annonce
Nyborg

Campushaven: Tre lokalplaner - et projekt

Halvdelen af boligerne i Campushaven er bygget, og beboerne er flyttet ind. Men lokalplanen er endnu ikke i orden. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce

Nyborg Kommune har ikke haft nogen heldig hånd med planlægningen af byggeriet af godt 90 mindre boliger på den tidligere Frisengård-grund nær Nyborg Gymnasium. To gange har de overordnede myndigheder underkendt lokalplanen. Derfor er man nu i gang med den tredje lokalplan for det samme projekt.

1

Eksisterende plan: Nyborg Kommune solgte i 2017 Frisengårds-området til udviklingsselskabet Skankon for 1,9 millioner kroner. En ret ny lokalplan for gymnasiet gav mulighed for byggeri af boliger på Frisengårds-grunden som tæt/lav eller åben/lav, og den plan bruger kommunen som baggrund for en byggetilladelse. Planklagenævnet afgør i august 2018, at byggetilladelsen er ulovlig, da der bygges etageboliger og ikke tæt/lavt eller åbent/lavt, som der står i planen.

2

Hurtig plan b: Nyborg Kommune havde allerede sat arbejdet med en ny lokalplan i gang, før Planklagenævnet underkendte den gamle plan. Derfor kunne byrådet allerede i oktober 2018 vedtage en ny lokalplan, der ville gøre byggeriet i Campushaven lovligt igen. Dermed kunne håndværkerne gå videre med det halvfærdige projekt.

3

Fejl igen: I november 2019 gik Planklagenævnet for anden gang ind og underkendte grundlaget for byggeriet i Campushaven. Der var en fodfejl: Nemlig at et lille hjørne af arealet tæt på børnehaven, Valhalla, var udlagt til to forskellige formål - både boliger og offentlige formål. Det må man ikke i forhold til lovgivningen. Så måtte byrådet på den igen, og nu er den tredje lokalplan for området altså snart klar til vedtagelse. Når det er i orden, kan Skankon gå i gang med med at bygge de to sidste, treetages boligblokke og i det hele taget gøre området færdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce