Annonce
Indland

Campus Odense klar til vækst: - Det er uden sidestykke i Danmark

Her illustreres campus-områdets proportioner, når Nyt OUH i 2022 forventes at stå færdigt. Strækningen fra SDU's hovedindgang til hovedindgangen på Nyt OUH bliver 1,3 kilometer lang. Grafik: Odense Kommune.

SDU-området Campus Odenses seks største aktører er gået sammen om en omfattende udviklingsplan, der skal fremtidssikre områdets vækst. - Det er uden sidestykke i Danmark, siger borgmesteren.

De knap 23.000 studerende og 3.100 medarbejdere, der slår sine daglige folder på Campus Odense, har masser at se frem til.

Mens Odense Letbane i 2020 forventes at binde bydelen bedre sammen med bymidten, skal Nyt OUH (Odense Universitetshospital) stå klar i 2022 og bibringe bydelen 7.500 nye arbejdspladser fordelt på den kvart million nye kvadratmeter, der udgør sygehuset.

Og der er mere godt i vente, fastslår Odense Kommune i en pressemeddelelse.

For at styrke Campus Odenses samlede profil er seks af områdets største aktører - Syddansk Universitet, University College Lillebælt, Freja Ejendomme, Syddanske Forskerparker, Odense Kommune og Region Syddanmark (herunder Odense Universitetshospital og Nyt OUH) - nemlig gået sammen om en udviklingsplan, der skal gøre området mere attraktivt for nye virksomheder og generelt binde det bedre sammen.

- Vi vil jo gerne vil have, at de forskellige institutioner ikke bare ligger skulder mod skulder, men at de også befrugter hinanden. Målet er, at der er kortere fra viden til handling, og at det gunstige iværksættermiljø skal tiltrække mange nye virksomheder, siger Bo Libergren (V), der er formand for Udvalg for Regional Udvikling i Region Syddanmark.

Han forklarer, at den nye aftale mellem de seks parter, der altså har udmøntet sig i en konkret strategisk udviklingsplan, vil kunne gøre underværker - ikke mindst set i lyset af Letbanen og Nyt OUH's kommende samspil med Campus Odense-faciliteterne.

- Når vi får bygget det nye hospital, og det hele bindes sammen af letbanen, kommer vi til at se noget helt unikt, nemlig et miljø hvor vidensdeling og handling sker side om side, og hvor der samtidig er plads til, at små virksomheder kan udvikle sig i et gunstigt miljø, siger Bo Libergren.

Annonce

Campus Odense

Er en fællesbetegnelse for de fire nuværende institutioner Syddansk Universitet, Cortex park, Syddanske Forskerpark og University College Lillebælt samt det kommende Nyt OUH, der forventes klar til brug i 2022.

Også ejendomsselskaebet Freja Ejendomme er med i samarbejdet om den nye udviklingsplan for området, der via blandt andet letbanens tilgængelighed og vidensdeling mellem de forskellige institutioner skal gøre området mere attraktivt for nye virksomheder.

- Udfordrende, men fantastisk

Hvor mange ekstra arbejdspladser, den nye udviklingsplan vil tilføre Campus Odense, kan udvalgsformanden ikke sige noget konkret om, men han understreger, at nytænkningen af Campus Odense ikke kun er noget, områdets studerende og medarbejdere kan glæde sig over.

- Det bliver noget, der kommer hele Odense til gode, siger Bo Libergren, og den holdning bakkes op af borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der mener, at planen for Campus Odense er "uden sidestykke i Danmark.".

- I dansk sammenhæng er det helt nyt. Det minder jo i virkeligheden mest om nogle af de store amerikanske campus-miljøer, hvor virksomheder og andre institutioner flytter tæt på universiteterne. Potentielt set kan der være rigtige mange arbejdspladser i det, men det afhænger hvilke virksomhedsformer, der vil være med. I hvert fald er der masser plads til at udbygge med erhverv eller studeboliger på den østlige og vestlige del af Campusvej op mod Niels Bohrs Allé, siger Peter Rahbæk Juel.

Han går begejstret og respektfuldt opgaven om at løfte det enorme campus-område i møde.

- Når området er færdigudviklet, så er der altså noget, der ligner 60.000 mennesker, som på daglig basis skal ind og ud af det. Det er udfordrende, men også fantastisk, at vi i Odense kan mønstre det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];