Annonce
Livsstil

Campingpladser jubler: - Vi topper sidste års forrygende sommer

Troels Jydholm Jørgensen (tv.) og Søren Jydholm Jørgensen (th.) går en lys sommer i møde. Flere danske campister end sidste år strømmer til Grønnehave Strandcamping. Arkivfoto: Klaus Wind.
Der har længe været godt gang i bookingerne på campingpladserne på Østfyn. Snart topper antallet af gæster, som i år har valgt campingpladser hjemme fremfor solstole på Kreta.

Østfyn: Selv om der efterhånden er lempet på flere og flere restriktioner, rejser til sydens sol er blevet mere tilgængelige og sommervarmen trækker i de solhungrende danskere, er der stadig mange, der vælger endnu en sommer på dansk jord.

Og det er noget, campingpladserne på Østfyn kan mærke allerede en uge inde i skolernes sommerferie.


Annonce

Mit bud er, at i år kan ende med at blive bedre end sidste år.

Troels Jydholm Jørgesen, indehaver af Grønnehave Camping


Både på Grønnehave Camping, Nyborg Strandcamping og Kongshøj Strandcamping har man i år oplevet, at mange campister har booket en plads i god tid for at sikre sig årets sommerferie.

Og det får alle tre pladser til at spå en god sommer.

- Mit bud er, at i år kan ende med at blive bedre end sidste år. Vi har haft utrolig mange bookinger allerede i den første uge af sommerferien, og fra uge 28 kommer der for alvor drøn på, siger Troels Jydholm Jørgensen, der er indehaver af Grønnehave Camping i Nyborg.

Det samme gør sig gældende på Nyborg Strandcamping, hvor indehaver Tina Demant Jensen også forventer, at ugerne 28-31 bliver travle.

- Det er næsten altid vejret, der bestemmer, hvordan sommeren på en campingplads bliver. Men vi er fortrøstningsfulde. Vores hytter er lejet ud stort set hele sommeren, så vi tror på, at der bliver nok at se til i de fire uger.

Hurtigt ude

På samtlige campingpladser i kommunen oplever man dog, at der ikke i lige så høj grad kommer campister ind fra gaden for at overnatte, som man tidligere har været vant til.

De fleste bookinger bliver lavet i forvejen, hvilket også er grunden til, at flere pladser har valgt at lave et online bookingsystem i år.

- Vi har tidligere oplevet, at folk har booket i sidste øjeblik eller er dukket op på dagen, men i år er der i høj grad flere, der har booket online. Det kan måske skyldes, at vi i år har et online bookingsystem, som gør det lidt nemmere for gæsterne, fortæller Troels Jydholm Jørgensen.

På Nyborg Strandcamping er stort set alle hytterne lejet ud hele sommeren. Ugerne 28-31 forventes at blive de mest travle i sommerferien. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Også på Kongshøj Strandcamping har man kunnet mærke, at ikke mindst danskerne, men også de udenlandske turister har været hurtigt ude med bookingerne i år.

- Folk booker i rigtig god tid. Normalt har vi ledige hytter i de her uger, men i år har de været booket meget tidligt. Og vi kan mærke, at der er flere fastliggere i år. Normalt har vi tomme pladser til fastliggere, vi kan leje ud, når en ny sæson starter, men i år har alt været revet væk, så der er kommet mange nye campister til, lyder det fra Susanne Sønderby, der sammen med sin mand Bent Sønderby ejer Kongshøj Strandcamping.

Annonce

Få turister

Selv om alle fire campingpladser i kommunen ikke oplever nær så mange udenlandske turister i år som tidligere, er der fortsat tyskere og enkelte hollændere, som har valgt at booke et ophold på en af de østfynske campingpladser.

- Normalt har vi rigtig mange turister, men dem kan vi godt mærke, at vi mangler i år. De er her, men det er ikke dem, vi har flest af, som det ellers plejer at være. Vi får dog dagligt bookinger ind, så der skal nok komme til at ske noget, siger indehaver af Tårup Strandcamping, Ulrich Hansen.

Det samme gør sig gældende for både Kongshøj Strandcamping og Grønnehave Camping. Her oplever man også, at tyskerne fortsat booker ophold på pladserne, men ikke i nær så høj grad som tidligere år.

Og på de fleste pladser vælger hollænderne helt at blive væk.

- Tyskerne er begyndt at komme, men vi har slet ikke lige så mange hollandske bookinger. De kan nå at komme endnu, men det hele kommer lidt an på, hvordan coronasituationen udvikler sig. Men så er det godt, vi kan glæde os over de mange danskere, der vælger at holde deres sommerferie herhjemme, lyder det fra Susanne Sønderby.

Annonce

Mest læste

Assens For abonnenter

Gammelt hus var netop solgt til nedrivning, da det brændte: - Jeg kan da godt se, det kan se lusket ud

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Erhverv For abonnenter

Elitestuderende får smag for den danske robotdrøm: - Her kan man starte noget stort

Sport

Bolbro bød Esbjerg op til dans i pokalen: Hyballas onde ånd spøgte over Odense Atletikstadion

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Træfuglen stod igen i år for skud: Skydebrødre glæder sig over en fugleskydning uden restriktioner

Odense

Politiet med foreløbig konklusion på alvorlig brandulykke: Syvårig har formentligt leget med ilden

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Kerteminde

Hos mekanikeren fik Bolette et opkald fra politiet: - Det betyder mere, hvis de også gør noget ved sagen

Nyborg For abonnenter

Protestpartiet satte en stopper for det 'uoplyste enevælde': - Jeg fik et chok, da jeg så, hvordan byrådet fungerede

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Annonce