Annonce
Nordfyn

Campingpladsbestyrer: Vintercamping byder på ro og flere handlende til butikslivet

Kim Petersen og "døgnvagten" på Bogense Strand Camping. Her kan gæster selv tjekke ind, både hvis man har reserveret plads på forhånd, og hvis man kommer uanmeldt. Foto: Dorthe Wolff
Vintercamping byder på en anden ro for de friske campister, der trodser de lave temperaturer, lyder det Bogense Strand Camping. Samtidig er beslutningen om vinteråbent også tænkt som et bidrag til byens butiksliv.
Annonce

Bogense: - Jeg tror, at de bliver draget af roen. Der er en helt anden ro og mindre stress på pladsen her om vinteren.

Sådan lyder forklaringen fra campingpladsbestyrer på Bogense Strand Camping, Kim Petersen, på hvorfor hans gæster ikke alle sammen er taget hjem i parcelhuset eller lejligheden igen, men istedet har valgt at fortsætte campinglivet vinteren over. Der er et skifte på vej, eller i gang, i campingkulturen, også blandt klientellet, forklarer Kim Petersen videre.

- Det moderne campingliv i dag er noget, hvor der også kommer mange yngre par og børnefamilier, som skal ud og koble af fra hverdagen. Men det, de også gerne vil, er at få nogle oplevelser. De vil gerne opleve et eller andet, der skal være noget fedt, der trækker. Det behøves ikke at være et eller andet stort og forkromet. Det kan være juletræet, der tændes i Bogense eller en eller anden café eller butik, der har et godt tilbud. Det kan selvfølgelig også godt være noget stort, men de vil gerne binde deres ophold op på et eller andet.

Annonce

Unik oplevelse

Det skyldes blandt andet, mener Kim Petersen, at folk gerne vil dele og kunne fortælle om forskellige oplevelser.

- Alle i dag vil jo gerne poste det på Facebook eller lignende. Derfor vil mange gerne have en unik oplevelse. Men det kan også bare være at gå en tur ned til Havnebadet her i Bogense og så hoppe i vandet her i december måned. Dét er i hvert fald en unik oplevelse, lyder det med et smil fra bestyreren her på en råkold dag ved indgangen til december måned.

- Så der er et eller andet generationsskifte på vej i campinglivet, hvor de yngre campister fylder mere og mere på campingpladsen, og det er især de gæster, der søger oplevelser. Dem har Bogense masser af. Og det lever vi godt på.

Annonce

Bidrag til butikslivet

Samtidig forventer Kim Petersen også, at beslutningen om at holde vinteråbent på Bogense Strand Camping vil kunne mærkes i butikslivet.

- Det er nemlig også en af årsagerne til, at vi gerne vil holde vinteråbent. Vi vil gerne levere gæster til byen i vinterperioden, for så er der meget større chance for, at butikslivet kan eksistere hele året rundt. Og forblive ved med at eksistere, fordi at butikkerne omvendt også er vigtige for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce