Annonce
Kerteminde

Politikere overvejer endnu en autocamperplads: Fyns Hoved Camping kalder det unfair konkurrence

Lars Okholm Hansen og Lise Dyrbjerg Nielsen har et møde med borgmesteren i august. Her vil de nævne deres bekyrminger for flere autocamperpladser. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Det går godt for autocamperpladsen på Marinaen i Kerteminde. Det vækker glæde hos politikerne, men ikke hos Fyns Hoved Camping, der kalder det unfair konkurrence.

Kerteminde: Det går godt for autocamperpladsen ved Marinaen. Den åbnede for to år siden, og sidste år var der 2.418 overnatninger. Noget, der giver et godt tilskud til Kerteminde Kommunes kasse.

Men det er også noget, der vækker blandede følelser hos ejerne af Fyns Hoved Camping - en af Kerteminde Kommunes tre campingpladser.

- Det er dejligt, at det går godt for dem. Men det er lidt unfair konkurrence. Vi har været med til at betale pladsen over vores skattepenge. Og de, der vælger at ligge dér, kommer ikke ud til os, siger Lars Okholm Hansen og tilføjer:

- Hvis vi har plads og får tilladelse til 12 campingvogne kan vi ikke bare putte flere ind. Det må vi ikke. De breder sig, som de vil. Det er unfair. Der er ikke nogen regler for dem, virker det til.

Hos Fyns Hoved Camping er der plads til 200 enheder. Ejernes vurdering lyder, at de ikke mærker specielt til, at der er kommet en autocamperplads på Marinaen.

- Vi har rigtig mange hos os. Vi oplever, at de helst vil bo herude. De ligger tæt nede på Marinaen. Vi er også billigere, får vi at vide, siger Lise Dyrbjerg Nielsen.

I er billigere, og I får stadig besøgende i samme grad. Hvorfor er det så unfair?

- Fordi vi skal overholde nogle regler, som de ikke skal. De kan kun ligge et sted ad gangen, siger Lise Dyrbjerg Nielsen.

Succesen for autocamperpladsen ved Marinaen har fået gang i overvejelserne om at åbne endnu en - i Munkebo. Men det falder ikke i god jord hos Fyns Hoved Camping.

- Der skal ikke etableres flere overnatningsmuligheder. Det ville være at skyde sig selv i foden, siger Lise Dyrbjerg Nielsen.

Når I som nævnt ikke mærker til autocamperpladsens eksistens, hvorfor er det så problematisk med en til?

- Vi er aldrig helt fyldt op, siger hun og erkender dog, at flere overnatningsmuligheder kan give flere turister.

- Det er vigtigt med en fornuftig forretning for campingpladserne. Det er tosset med mange campingpladser med en økonomi, der halter. Så er det bedre med få med en god økonomi, siger Lars Okholm Hansen.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce