Annonce
Nyborg

Campingplads bygger kæmpe sommerhus

Bent, Susanne og Morten Sønderby glæder sig til, at byggeriet af det store sommerhus kan gå i gang. I samme omgang bliver havnen genetableret. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Nyt sommerhus ved Kongshøj Strand med 26 sengepladser ventes klar til brug 1. januar 2018. Målgruppen er meget velhavende familier, store familier og firmaer.

Kongshøj: - Det ser ikke for kønt ud lige nu. Men det kommer det til.

Bent og Susanne Sønderby, ejere af Kongshøj Strand Camping, er sammen med sønnen Morten Sønderby tilbage på det sted, hvor tre ferielejligheder og et fællesrum nedbrændte for lidt over tre år siden. Familien havde købt det nedlagte landbrug i 2005 for at fremtidssikre campingpladsen, og den stråtækte bygning blev gennemrenoveret og lejet ud. Lige indtil en mårkat gnavede sig igennem en ledning på loftet og startede ildebranden.

Ingen mennesker kom noget til, men huset stod ikke til at redde og er siden blevet jævnet med jorden. Nu er Kongshøj Strand Camping imidlertid klar til at erstatte det med noget nyt og stort, nærmere betegnet et sommerhus på 325 kvadratmeter med ikke mindre end 26 sengepladser.

- Vi overvejer at kalde det Phønix, ligesom i Fuglen Phønix. Det synes vi er et meget passende navn, fortæller Morten Sønderby, der blandt andet har stået for at undersøge sommerhusmarkedet.

For med en investering på over fem millioner kroner skal mange kunder i butikken, før pengene er tjent hjem. Også selv om det vil koste mellem 10.000 og 32.000 kroner at leje sommerhuset på ugebasis alt afhængig af, hvor på sæsonen man befinder sig.

Fra piratplads til strandcamping

Kongshøj Strand Camping blev officielt godkendt i 1972. Men på daværende tidspunkt havde den eksisteret i adskillige år som såkaldt piratplads.Jørgen Sønderby købte gården med tilhørende marker i 1959, og allerede året efter begyndte han at leje pladsen ud til campister.

Siden overtog sønnen Bent Sønderby, der driver stedet sammen med hustruen Susanne. Som barn var hun fastligger på pladsen - og det er hun på en måde stadigvæk.

I 2005 købte parret naboejendommen med tilhørende marker. I dag råder man over 250 pladser, hvoraf de 150 benyttes af fastliggere.

De tidligere ferielejligheder nedbrændte i 2014. Pengene fra erstatningen blev i første omgang brugt på nye hytter på selve campingpladsen. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Havudsigt for alle pengene

Familien har arbejdet med projeket gennem længere tid og er overbevist om, at efterspørgslen på den slags megasommerhuse er stor.

- Sammenligner man med vores luksushytter, er prisen nogenlunde den samme per person. Men det klart, at huset primært henvender sig til velhavende familier eller meget store familier og så naturligvis firmaer, forklarer Bent Sønderby.

Sommerhuset bliver udstyrret med alle former for moderne bekvemmeligheder. Lige fra spa, bardisk, stort fjernsyn, dart og billardbord til den indendørs svimmingpool, der allerede er leveret på adressen. Og så kan Kongshøj Strand Camping ifølge campingejeren tilbyde noget, man næsten ikke kan få andre steder.

- Når man bygger så store sommerhuse, plejer de at ligge i 27. kartoffelrække, fordi der ikke er plads tæt på vandet. Men hos os kan man få havudsigt. Den er der allerede, og planen er at fælde nogle af træerne i skoven, som tilhører os, så man får en endnu bedre udsigt. Samtidig kan man bruge de faciliteter, der findes på campingpladsen, forklarer Bent Sønderby, der har stor ros til overs for både den lokale andelskasse og overfor kommunen, som han præsenterede for tre forskellige forslag.

Det ene indebar, at ferielejlighederne blev genskabt. Det andet bestod i en bolig til beboelse, mens den sidste mulighed var et kæmpe sommerhus som det, der nu skal bygges. Både landszonetilladelse og byggetilladelse er i hus, og første spadestik bliver formentlig taget om cirka to ugers tid.

- Man har virkelig kunnet mærke på kommunen, at man var interesseret i, at der skete noget, bemærker Bent Sønderby

Det bliver Skanlux Byggefirma A/S med adresser i Viborg og Nykøbing, der skal stå for byggeriet. Firmaet kommer også til at stå for udlejningen gennem hjemmesiden luksushuse.dk. Kongshøj Strand Camping vil dog også have mulighed for selv at leje ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce