Annonce
112

Campingforening beskylder Kerteminde for at udnytte smuthul i loven: Autocamperplads er opgavetyveri og konkurrenceforvridning

Det koster 140 kroner for en vogn at overnatte på pladsen ved Kerteminde Marina. Foto: Peter Ammitzbøll
Kerteminde Kommunes priser på overnatning på autocamperpladsen ved marinaen er kunstigt lave, mener Brancheforeningen for Camping og Outdoor, der kalder autocamperpladsen for unfair konkurrence overfor de private campingpladser.

Kerteminde: To år efter den åbnede, er den kommunale autocamperplads ved marinaen blevet et hit hos autocampisterne. Alene sidste år overnattede 2418 autocampister på pladsen og gav et tiltrængt tilskud til kommunekassen på 338.520 kroner.

I betragtning af, at det kun kostede 300.000 kroner at etablere pladsen i 2017, har autocamperpladsen udviklet sig til en ganske god forretning for Kerteminde Kommune.

Knap så begejstret for pladsen er Brancheforeningen for Camping og Outdoor (OCCF), der beskylder, Kerteminde Kommune for at omgå loven ved at lave en kommunal autocamperplads.

- Der er simpelthen tale om offentligt opgavetyveri og konkurrenceforvridning, når Kerteminde Kommune bruger skattekroner til at lave kunstige forbrugs- og overnatningspriser for autocampere på Kerteminde Havn, siger Jens Brendstrup, der er direktør i OCCF.

Annonce

Smuthul i lovgivningen

- De har fundet et smuthul i lovgivningen ved, at de kalder det for parkering og ikke camping. Men det er i vores øjne camping, når man både kan gå i bad og tanke vand og el på pladsen, og så hører det under campingreglementet, siger Jens Brendstrup, der peger på, at pladsen oprindeligt var beregnet til kun 12 autocampere, men der har holdt helt op til 50 autocampere på marinaen.

- Det kan kun lade sig gøre på havnen, fordi man siger, det er parkering, så det er klart en gråzone, de udnytter, fortæller Jens Brendstrup, der også stiller spørgsmål ved, om der er tre meter mellem hver autocamper, som der skal være, hvis autocamperpladsen skulle følge campingreglementet.

- Der er sikkerhedsmæssigt uforsvarligt, og det er unfair konkurrence over for campingpladserne, som ikke bare kan presse ekstra gæster ind, end det antal der er givet tilladelse til, påpeger Jens Brendstrup.

Det er en virkelig "lousy" campingplads

Jurist ved Kerteminde Kommune Charlotte Bjørn Larsen afviser, at autocamperpladsen skulle være drevet i strid med reglerne.

- Der står faktisk i lokalplanen, at der kun må være autocamperplads ved marinaen, hvis den overholder campingreglementet, fortæller Charlotte Larsen, der også har en god forklaring på, hvorfor der ofte holder flere autocampister, end de 12 vogne, pladsen i første omgang var dimensioneret til.

- Det er så attraktivt at holde dernede, at der nogle gange kommer flere end de 12 standpladser, vi har. De parkerer uden for pladserne, men stadigvæk indenfor det område, der er godkendt til camping. Så hvis du spørger, om vi overholder campingreglementet? Ja, det gør vi.

- Hvad siger du til beskyldningen om, at autocamperpladsen er unfair konkurrence overfor de private campingpladser?

- Vi er som kommune forpligtet til at sælge, den vare vi har, til markedspris. Og jeg tænker, den pris, vi har på pladsen, er nogenlunde korrekt.

- Det man lige skal overveje, det er, at hvis du kører ind på en campingplads længere ude af Hindsholmvej, så kommer du ind på en plads, hvor du har en hel masse faciliteter.

- Nede ved marinaen, der har du en grusplads, og så kan du betale for at komme i bad. Der er ikke nogen faciliteter. Det er et sted, hvor man parkerer sin bil. Det er en virkelig "lousy" campingplads, og det skal prisen selvfølgelig afspejle, forklarer Charlotte Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce