Annonce
Gear

Campingfirma går i bådene

- Jeg tør godt tage i jollen, mens den står på land, smiler Lotte Johansen, der har placeret sin maritimt interesserede ægtemand, Jan Johansen, ved rorpinden.

Tarup Campingcenter sælger nu også små lette joller på Fyn

- Det gælder om hele tiden at forny sig i fritidsbranchen, erkender indehaver af Tarup Campingcenter Jan Lumby Johansen, der har taget et tigerspring ud på dybt vand - og har valgt at sælge små lette multi-joller til sine campingkunder.

Tarup Campingcenter har sikret sig eneforhandlingen blandt campingforhandlerne på Fyn af de synkefri amerikanske Walker Bay-joller blandt andet inspireret af omtalen af produktet på Bådpladsen.

Annonce

Fin til camping

- Det er en interessant jolle, der må være særdeles velegnet til campister, der søger til vandet med campingvognen eller autocamperen og har behov for lidt søværts adspredelse, fastslår Jan Johansen.

Den letteste af jollerne vejer kun 32 kilo og kan ligge på taget af en bil eller campingvogn.

- Jollerne er desuden nemme at håndtere, fordi de kan trækkes af en eller to personer ved hjælp af et integreret hjul på kølen, siger Jan Lumby Johansen, der forleden sendte hele sit personale til søs for at lære produktet nærmere at kende.

Synkefri

Walker Bay leveres som et byggesæt. Man kan startede med en lille robåd, der kan udbygges med luftkamre og sejl - eller man kan sætte en lille påhængsmotor på.

Robådejeren kan efterfølgende købe samlesæt til jollen for eksempel gummibådspontoner, som hæftes fast på siderne og pustes op. Sammen med de faste luftkamre i jollen forhindrer tuberne jollen i at kæntre eller synke, ligesom de virker som en blød fender. Endelig - og det er måske det mest interessante - kan jollen udvides med et samlesæt til sejl med delbar mast, bom, sejl, blokke sværd og ror, forklarer Jan Johansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce