Annonce
Assens

Campingchef har fået nok af regelbrud på autocamperplads: Det er konkurrenceforvridende

Christan Skytte Blaabjerg understreger, at han ikke er vred på autocampisterne, men på Assens Marina, som han mener driver konkurrenceforvridende forretning. Foto: Nanna Bundgaard Bruun

Det er dårligt naboskab og konkurrenceforvridende, når Assens Marina lader autocampister sætte telt op på havnens område. Det mener campingchef på Camp One, Christian Skytte Blaabjerg. Assens Marina afviser kritikken.

Til venstre for marinaen ud mod Assens Strand ligger Camp One. En campingplads som parret Louise Blaabjerg og Christian Skytte Blaabjerg driver. Omkring 100 meter derfra har Assens Kommune i samarbejde med Assens Marina etableret en række parkeringspladser til autocampere. For omkring 160 kroner kan de holde på p-pladsen i et døgn. En noget billigere pris end et døgn på campingpladsen, hvor der udover leje af pladsen skal betales et beløb per person.

Men her er der også mulighed for at campere og slå telte op, noget som ikke er muligt på havnen, som ikke har campingtilladelse. Eller sådan skulle det være.

Christian Skytte Blaabjerg mener nemlig ikke, de regler følges i øjeblikket.

Retssag mod kommunen

Sagen handler om, hvorvidt Assens Kommune i 2015 kunne ophæve købsaftalen til 3,3 mio. kr. med Per Blaabjerg omkring campingpladsen i Assens. Det skete efter fund af noget forurening på noget af campingpladsen - på den såkaldte anneksplads. Det kunne kommunen ikke, mente Per Blaabjerg. Jo, det kunne kommunen godt, mente Assens Kommune modsat. Grundet det, kommunen kaldte for bristede forudsætninger, fordi der i kommunens optik ikke længere kunne skabes en femstjernet campingplads under de nye konditioner. Sagen endte i retten i 2017 og blev efterfølgende anket til landsretten. Her er den ikke afgjort endnu.

Christian Skytte Blaabjerg har taget billeder af flere autocampere på Assens Marina, fordi han ikke mener, marinaen overholder regler om, at der ikke må sættes telte op eller camperes på området. Foto: Christian Skytte Blaabjerg

Konkurrence på lige vilkår

Han har billeddokumentation på, at der gennem flere dage var slået et telt op ved en af autocamperne, og han mener heller ikke, de overnattende har ret til at lade stole og borde stå ude i flere dage.

- De må ikke sætte ting op af permanet karakter. Men det gør de jo. De sætter stole og telte udenfor. Så er det jo campering. Man kan også diskutere, om det er god stil at lave sådan en plads så tæt på campingpladsen, men det er ikke ulovligt. Men konkurrencen skal være på lige vilkår, siger han.

Christian Skytte Blaabjerg mener, det er nødvendigt at råbe op, selvom Camp One i øjeblikket er fuldt booket af campister.

- Vi er ikke kede af det, fordi Assens Marina tager vores kunder, men fordi de sælger en vare, de ikke må have. Det er konkurrenceforvridende, når de tilbyder samme produkt, uden at skulle leve op til de samme sikkerhedsafstande og andre regler, som vi skal leve op til, fordi der er tale om campering. Hvis ikke vi råber op, risikerer vi på sigt, at det bliver plastret til med autocamperpladser over det hele, fordi de kan sælges til den halve pris, siger han.

Annonce

Farligt med grill

Christian Skytte Blaabjerg mener, at den nuværende situation, udover at være konkurrenceforvridende, også er direkte farlig. Han har nemlig set flere opsætte kulgrill og grille ved deres autocampere på havnen. Det på trods af, at der i øjeblikket er afbrændingsforbud i Assens Kommune.

- Hvis der går ild i den ene autocamper, når den næste at brænde, inden folk kommer ud. Det går hamrende stærkt. Jeg forstår ikke, at de tør grille, når de parkerer så tæt, og jeg forstår ikke, at havnen ikke er mere opmærksom, siger han.

Christian Skytte Blaabjerg har rettet henvendelse til havnen, og det samme har en turist. Men ifølge Christian Skytte Blaabjerg førte det ikke til ændringer.

- Første aften man ser et telt, tænker man, at det er noget marinaen ikke ved foregår. Men når havnen bliver kontaktet på mail og svarer en turist, at det er en undtagelse, men teltet stadig står der næste aften. Så er det træls som campingejer, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, det er dårligt naboskab, når man bekriger hinanden indbyrdes på den måde. Det giver mig lyst til at lave bådopbevaring på vores areal om vinteren til en god pris. Men jeg har ikke lyst til at synke ned på deres niveau. Men det er klart, at hvis det her fortsætter, så er det det, der sker, siger han.

Annonce

- Det var børn

På den anden side står Assens Marina. Her undrer havneleder Alex Hansen sig over campingpladschefens udtalelser.

- Det var børn, som havde sat et lille telt op. Vi skal selvfølgelig sørge for at børn overhovedet ikke sætter noget som helst op. Men jeg så det overhovedet ikke som et problem. Det er ikke sådan, at det er nogle, som ikke har haft en plads. Men altså vi skal da prøve at være efter børnene, det er da det eneste jeg kan sige. Men med hensyn til at sætte stole ud, så tror jeg ikke, han har læst reglerne, siger han.

Forklaringen om, at teltet var beregnet til børn, får ikke Christian Skytte Blaabjergs til at droppe sin kritik.

- Det er lige meget, om det er børn eller kaniner, der er derinde. Det ændrer ikke på, at der er tale om camping, når de sætter et telt op. Vi har ikke brug for pengene lige nu, hvor vi er fuldt bookede. Men det er for hele campingbranchen, jeg råber op. Jeg er nødt til at slå på, det ikke er retfærdigt, siger han.

Annonce

Ingen tak

Havnelederen giver omvendt heller ikke meget for Christian Skytte Blaabjergs holdning om, at det er dårligt naboskab, når marinaen opretter autocamperpladser ved siden af campingpladsen.

- Mange af autocampisterne er ekssejlere, og hvis de ikke får lov at holde ved siden af marinaen, kører de et andet sted hen. De vil holde i fri natur og helt nede ved vandet. De vil ikke holde bag en stor hæk på en campingplads. Så jeg tror, han skal læse lidt på, hvordan det er ude i virkeligheden, siger han.

Alex Hansen påpeger desuden, at han oplever det som om, det gode naboskab kun skal gå en vej.

- Han er aldrig kommet forbi og har givet en is som tak for alle dem, jeg sender ned på hans campingplads. Når vi har gæster, som skal besøge bådene og spørger, hvad de gør med overnatning, siger jeg, at de kan prøve at spørge, om der er en hytte på campingpladsen. Men det får man selvfølgelig ikke nogen tak for, det er jo bare forventeligt, siger havnelederen.

Han oplyser også, at han har været nede på marinaen og oplyse om, at der kun må grilles på steder med fast underlag.

- Men jeg kan ikke være hernede 24 timer i døgnet. Det er umuligt. Der ligger vandslanger i nærheden, hvis der skulle ske noget. Men der er en grillplads bag legepladsen, som er flisebelagt og det hele. Der er sikkert også nogle af hans campister, som griller på græsplænen, uden han opdager det, siger Alex Hansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce