Annonce
Assens

Camilla og Céline tager kampen op efter aflyst folkefest: Der skal være liv i byen, når træskibene ankommer

Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg knokler i øjeblikket på at få skabt liv i byen, når træskibene torsdag i næste uge anløber Assens Havn. Foto: Nils Svalebøg/privatfoto.
Det skal ikke gå ubemærket hen, når træskibene i næste uge lægger til i Assens, mener nyudklækket butiksindehaver og byrådskandidat.

Assens: Den store folkefest med fyrværkeri og masser af boder og underholdning er droppet af corona-hensyn i Assens, når træskibene i næste uge lægger til i havnebyerne rundt om Fyn.

Men ankomsten skal ikke gå ubemærket hen, mener Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg, der onsdag satte gang i et større koordinationsarbejde - i 11. time.

Torsdag eftermiddag i næste uge anløber de flotte skibe, der deltager i kapsejladsen Fyn Rundt for bevaringsværdige sejlskibe, og det er vigtigt, at der bliver liv i byen, mener makkerparret.

Annonce

Arrangementet i Assens, der tidligere er gået under navnet Assens for fulde sejl, er traditionelt et af de største begivenheder i løbet af kapsejladsen, der plejer at tiltrække flere tusinde interesserede.

- Der kommer 49 skibe i år, og det er vist nok rekordmange. Det er ærgerligt, at der ikke bliver gjort mere ud af det. Vi har brugt hele dagen (onsdagen, red.) på det, og det er meget sent at gå i gang (i forhold til tilladelser, red.). Så det bliver ikke det setup, som det plejer. Men selvfølgelig skal der være noget, når træskibene kommer, siger Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg.

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur besluttede i juni, at der ikke skulle arrangeres noget på havnen, da man på daværende tidspunkt var usikker på corona-situationen. Og udvalgsformand Elmer Philipsen (S) udtrykte forundring over, at man i andre havnebyer er i stand til at stable større arrangementer på benene.

Meld gerne ind

Initiativtagerne har forståelse for, at udvalget dengang traf beslutningen, men undrer sig alligevel over, at man ikke har haft en plan B klar i skuffen.

Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg understreger, at man ikke er ude på at arrangere én samlet begivenhed, som kan være underlagt forskellige restriktioner. I stedet er de i fuld gang med at prikke et hav af enkeltpersoner på skulderen med en opfordring om at sætte enkeltstående initiativer i værk, som ikke er underlagt samme restriktioner.

Eksempelvis puster Arena Assens - ifølge koordinatorerne - en hoppeborg op på Torvet, hvor også Lunds Catering står klar med en grill. Folkene bag kapsejladsen skulle også stille med boder, der sælger brændte mandler og pandekager i området.

Ifølge Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg er håbet, at butikkerne i Assens bakker op og udvider åbningstiden til ud på aftenen, og man er desuden på jagt efter en sponsor til fyrværkerishow om aftenen.

Céline Fogelberg står selv bag den nyåbnede børnetøjsbutik Butik Papillon, hvorfra koordinationen foregår. Camilla Lykke Sørensen er byrådskandidat for Venstre.

Hvis man har input, gode forslag og så videre, så kan de afleveres i butikken i åbningstiden. Eller til Camilla Lykke Sørensen via besked på Facebook eller til telefonnummer 27 50 84 48.

- Hvis nogen har noget at bidrage med, er de meget velkomne. Hvis der er en spillegruppe, der plejer at øve om torsdagen, så kom dog ind til Assens i stedet. Det kan også være nogen, der vil sælge popcorn eller slush ice. Vi tager imod alt, hvad der kan være med til at skabe ekstra liv, opfordrer Camilla Lykke Sørensen.


Hvis nogen har noget at bidrage med, er de meget velkomne til at sige til

Camilla Lykke Sørensen, initiativtager


Annonce

Fadøl, biksemad og pølser

Hun opfordrer desuden til, at man lader sig coronateste både før og efter arrangementet.

- Det er op til en selv, indskyder hun.

Morten Tukjær fra Havnegrillen forsikrer, at gæsterne hverken skal gå sultne eller tørstige fra begivenheden. Han disker nemlig op med de madboder og fadølsanlæg, han plejer - på sin egen matrikel på havnen.

- Vi stiller med de samme udsalgsboder, som vi plejer. Vi serverer både fadøl, pølser og biksemad på en kæmpepande udendørs, siger Morten Tukjær, der garanterer:

- Vi skal nok få gjort folk mætte. Det skal man ikke være bange for. Jeg tror, at der kommer rigtig mange mennesker, siger Morten Tukjær, der erkender dilemmaet, kommunen stod i, da man aflyste den store fest af corona-hensyn.

- Det har været svært planlægningsmæssigt at tage beslutningen. Man har vaklet frem og tilbage - og den endelige beslutning blev nok den forkerte. Men man kan ikke gøre meget i løbet af otte dage. Vi står hele tiden med et ben i hver lejr, påpeger grillbar-indehaveren.

Annonce

- Det er megafedt

Assens Handelsstandsforening arbejder ifølge formand Pernille Schreiner på at søge om tilladelse til at lukke Østergade for kørende trafik, da man forventer mange mennesker i byen. Hun roser initiativet fra Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg.

- Det er megafedt. Jeg har selv forholdsvis travlt og kan ikke lægge de store kræfter i en helt masse, men det er superdejligt, at der er nogen, der kommer på banen og gerne vil arrangere noget, siger hun.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Odense

Får kronprinsparret stjernepris for oplysning om sugardating: - De unge skal yde noget mere, end de havde regnet med

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Podcast

Lyt til 'Ring hjem, Emil': Tysklands skæbnevalg afgøres i morgen - hvem skal stå i spidsen for tyskerne og resten af Europa?

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Assens For abonnenter

Pårørende undrer sig efter møde på plejehjem, der har smidt møbler ud: Bliver huslejen højere, når der skal laves nye flugtveje?

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Nyborg For abonnenter

Borgmesterkandidat i ny bog om sexisme: - Det handler om meget mere end 'bare' et klap bag i

Annonce